KANSERE KARŞI EN GÜÇLÜ SİLAH TOPLUMSAL BİLİNÇ...

KANSERE KARŞI EN GÜÇLÜ SİLAH TOPLUMSAL BİLİNÇ...

07 Şubat 2019 - 15:47

 

 

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, “Çağın Vebası” olarak tanımlanan kansere karşı, yüksek teknoloji cihazlarla teşhisin yanı sıra yataklı ya da ayaktan tedavi hizmeti de fark ücreti alınmadan veriliyor.

 

Elazığ, sadece bulunduğu kente değil tüm bölgeye hitap eden Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, kanser hastalarına; deneyimli sağlık personeli ve yüksek teknoloji cihazlarla teşhisin yanı sıra yataklı ya da ayaktan tedavi hizmeti de veriliyor.

 

Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Burhan Hakan Kanat, İlk kez 2005 yılında Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü tarafından düzenlenen ve her yıl 4 şubat tarihinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiği “Dünya Kanser Günü”nün amacının “Çağın Vebası” olan kansere karşı farkındalık oluşturmak olduğunu bildirdi.

 

“HER YIL DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR”

Kanserin her yıl daha fazla görüldüğüne dikkati çeken Doç.Dr.Burhan Hakan Kanat, “Kanser hastalığının pek çoğu aslında önlenebilir ve bir çoğu da erken evrede teşhis edilerek tedavi edilebilir. Gerek tıbbi araç ve ilaç teknolojisinin gelişimi ve gerekse de bu alanda hizmet veren sağlık kadrosunun deneyimi kansere karşı savaşta etkin mücadele sağlamaktadır.” dedi.

 

“EN SIK AKCİĞER KANSERİ GÖRÜLÜYOR”

Ülkemizde en sık akciğer kanserinin görüldüğünü, bunun önlenmesinde ise sigara ile savaşın büyük öneminin bulunduğunu belirten Doç.Dr.Burhan Hakan Kanat: ”Yine kadınlarımızın korkulu rüyası olan meme kanseri, tarama yöntemleri ile erken evrelerde teşhis edilip tedavi edilebilmektedir.” diye ekledi.

 

CERRAHİDE DE BAŞARILI SONUÇ ALINIYOR

Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Burhan Hakan Kanat, son teknoloji cerrahi ekipmanlar ve deneyimli personelle, kanser cerrahisinde etkili tedavi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kemoterapi ve Radyason Onkolojisi kliniklerimiz ile koordineli bir şekjilde çalışarak ilimize ve bölgemize hizmet etmekteyiz.” dedi.

 

“Ülkemizde kısa adı KETEM olan kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezlerinde meme, serviks (rahim ağzı kanseri), kolon (kalın bağırsak) kanserlerinin erken teşhisine yönelik ücretsiz tarama tetkikleri yapılmakta, sigara bırakma poliklinik hizmetleri verilmektedir. Kanser hastalığı oranını azaltmak için toplumu bilinçlendirme çalışmalarına, tıbbi araştırmalara ve KETEM gibi kurumlara daha fazla önem verilmelidir.”

 

“Halkımızın ve hastalarımızın bilinçlendirilmesi başta biz sağlık çalışanları olmak üzere tüm camiamızın asli görevidir.” Şeklinde konuşan Doç.Dr.Burhan Hakan Kanat “kanserden değil, geç kalmaktan korkun.” uyarısında bulunarak, sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir