Kadın Cinayetlerinde Utanç Rekoru

Kadın Cinayetlerinde Utanç Rekoru

Türkiye kadınlarını toprağa veriyor, vahşete dur denilemiyor...

03 Ocak 2019 - 12:40

Türkiye kadınlarını toprağa veriyor, vahşete dur denilemiyor... Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, geçen yıl 440 kadın öldürüldü. Utanç vesikası olan raporun en vahim yanı, 2011'den bu yana cinayetlerin hep artması oldu. 'İstikrarlı katliamlar', önlemlerin yetersizliğini ortaya koydu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, açık kaynaklardan derlediği kadın cinayetleri istatistiklerini paylaştı. Geçtiğimiz yıllara göre 2018 yılında kadın cinayetlerinin arttığı belirtilen raporda, 2018'de 440 kadının öldürüldüğü, 317 kadın ve bin 217 çocuğun da cinsel istismara uğradığı belirtildi. Cinsel şiddete uğrayan 317 kadından en az 142'sinin kamuya açık alanlarda ve özellikle tanımadığı erkekler tarafından cinsel şiddete maruz kaldığı belirtilen raporda, "Kadınlara yönelik saldırılarda cinsel şiddet de azalmıyor. Kadınlar bu şiddet karşısında kendi yöntemleriyle korunmaya çalışıyor. Cinsel şiddet en çok kamuya açık alanlarda, sokakta ve toplu taşıma araçlarında gerçekleşiyor" ifadeleri yer aldı.

 

Çocukların, kaldıkları yurtlarda, okullarda ve evlerinde istismar edildiğine dikkat çekilen raporda; bin 217 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı, 26 çocuğun da öldürüldüğü belirtildi. Ayrıca 2018 yılında kadınların şüpheli ölümlerinin de arttığının vurgulandığı raporda, "Baraj, göl kenarı, yol kenarı gibi yerlerde ölü bulunan kadınların haberleri yaygınlaştı. Bu sene öldürülen 440 kadının 131'i şüpheli olarak kayıtlara geçti ve failleri bulunamadı." denildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir