HÜDA PAR ELAZIĞ İL BAŞKANI SEÇİM STRATEJİLERİNİ AÇIKLADI

HÜDA PAR ELAZIĞ İL BAŞKANI SEÇİM STRATEJİLERİNİ AÇIKLADI

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 31 Mart mahalli seçimde yerine ve adayına göre seçmenlerini yönlendireceklerini duyurdu.

05 Şubat 2019 - 10:44

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 31 Mart mahalli seçimde yerine ve adayına göre seçmenlerini yönlendireceklerini duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerine bazı nedenlerden dolayı girmeyeceğimiz Genel Merkezimiz tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. İlimizin bazı seçim bölgelerinde seçimin sonucunu etkileyeceklerini dile getiren HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “Bütün seçimlerin kendine göre bir önemi vardır. Biz, seçimleri bir beka sorunu olarak görmüyoruz. Yerel idarecileri seçme çalışması olarak değerlendiriyoruz. İdarecinin kimin olacağı önemlidir. Nasıl bir idareci seçerseniz öyle idare edilirsiniz. Bundan dolayı seçimlerde kimin idareci seçileceği tespiti önemlidir. Buna önemsizlik atfedilmesi ve bir beka sorunu olarak ele alınması doğru değildir. ”şeklinde değerlendirmede bulundu.

"Yerine ve adayına göre seçmenlerimizi yönlendireceğiz”

Seçim stratejilerini açıklayan Kavaklı, “31 Mart'ta ne şekilde oy kullanacağız, teşkilatımızı, arkadaşlarımızı ve seçmenlerimizi nereye yönlendireceğiz konusunda henüz bir açıklama yapmadık. 'İsteyen istediği şahsa oy verebilir.' şeklinde bir kanaatimiz ve düşüncemiz yoktur. Elbette seçmenlerimizin gözü, partimizin yapacağı açıklamada olacaktır. Bu konuda biz de gerektiğinde yerine göre hangi adayın ne şekilde destekleneceği konusunda açıklama yapabiliriz. Açıklama yapma gerekli midir, değil midir, ne zaman açıklanır? Bu karar, istişare neticesinde sonradan kararlaştıracağımız bir husustur. Ama şunu söyleyebiliriz ki, yerine ve adayına göre seçmenlerimizi yönlendirme şeklinde bir strateji izleyeceğiz. “dedi

"Halkımıza en iyi hizmet edecek aday, tercihimiz olacaktır"

Seçimlerde de hangi adaya oy verileceğinin tespiti, belirlenmesi kendilerine göre hizmet olduğuna dikkat çeken Kavaklı, “Hangi aday, halkın değerlerine, örfüne, âdetine, gelenek-göreneklerine bağlıysa ve daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorsak seçimlerde ondan yana tavır takınacağız. Seçime daha iki ay var. Elbette sadece propagandalara, adaylara göre karar vermeyeceğiz. Her adayın bir geçmişi, kişiliği, durduğu yer ve duruşu vardır. Her adayla ilgili geniş bilgi elde ettikten sonra kararımız netleşecektir.

“Partilerin İttifaklarını doğal karşılıyoruz.”

Partiler arasındaki ittifakları doğal karşılıyoruz. Kimin kiminle ittifak yaptığı önemli değildir. Yani 'birilerine göre hak olarak görülen' ittifakı, diğerlerine 'Neden ittifak yapıyorsunuz' şeklinde sorgulamayı çok doğru bulmuyoruz. Kendi aralarında yaptıkları ittifak kendilerini ilgilendirir. Bu açıdan çok yorum yapmıyoruz. Herkes kendi yapısına göre, duruşlarına göre ittifak yapar. Seçim öncesi söylemler ile seçim ittifakları sırasındaki sözleri halkımız değerlendirecektir ve sandığa yansıtacaktır.

Seçimlerin yeni bir ümit ve fırsat doğurduğunu, bu seçimin de ilimiz açısından yeni bir ümit kapısı açmasını temenni ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı