"HDP’NİN TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLEN BİR KARNESİ VAR"

Ak Parti siyasi ve Hukuk işleri Başkan yardımcısı, 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, HDP nin duruşu ortada iken CHP ve İYİ parti nin bunlarla aynı denklem içine girmesi seçmen tarafından ciddi sorgulanacaktır dedi.


Ak Parti siyasi ve Hukuk işleri Başkan yardımcısı, 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, HDP nin duruşu ortada iken CHP ve İYİ parti nin bunlarla aynı denklem içine girmesi seçmen tarafından ciddi sorgulanacaktır dedi. Serdar,” Teorik bir ittifakımız yok dense de, fiilen ittifakı birçok yerde görebiliyoruz. Siz karanlıkta iş tutarsanız gün ağarınca her şey ortaya çıkar. Ortada güçlü bir iktidar varken, güçlü bir Cumhurbaşkanı varken, sahada özellikle Türk ordusunun sahada mücadelesi varken bu azmi kırmamak adına bu seçimde doğru karar vermek gerekir” dedi.

24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye sistem değişimini ve dönüşümünü gerçekleştirdiğini söyleyen Ömer Serdar, bu değişim ve dönüşümden sonra Ak Parti nin yapacağı ilk yerel seçim olacak. Yansımalar önemli olacak bu seçimi önemli halle getiren faktör bu şeklinde konuştu.

Ak Parti siyasi ve Hukuk işleri Başkan yardımcısı, 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Burada siyasi partilerin konumlanma biçimleri seçmen aidetleri açısından çok önem arz ediyor. İlk kez yerel seçimlerde çatı da bir yapı oluştu. Bunun seçmen tercihleri nede de nasıl yansıyacağı da bu seçimde görmüş olacağız dedi.

Serdar,” Bu konumlanma yerel seçimi yerel seçim olmaktan çıkaran bir yapı. Özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye nin Dünya da ki dengeler çevremizde ki uluslararası güç mücadeleleri Türkiye nin konumunu da önemli halle getiriyor. “dedi.

ERDOĞAN KARŞITLIĞI CHP NİN BİRLEŞME SEÇMENİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Ömer Sedar,”15 Temmuz dan sonra Cumhur ittifakının MHP ile Türkiye nin bekasına yönelik Türkiye de dirayetli bir yapının oluşmasına yönelik ve bölgede ki olaylara yönelik duruş biçimi seçmenin tercihine önemli bir rol oynayacak. Bunun yanında diğer partilerin ideolojik yapılarının farklı olmasına rağmen sadece Ak parti karşıtlığı veya Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir araya gelmiş çatıda yapılanmanın seçmen tercihlerine ben olumsuz etki edeceği kanaatindeyim. Çünkü ideolojik olarak baktığımızda İYİ parti nin konumlanma biçimi CHP e onun yedeği olan HDP nin farklı dır. HDP nin ana kentlerde aday çıkarmaması Millet ittifakına desteğini gösteriyor. Bu siyasi partilerin Türkiye nin geleceği açısından duruş noktası güven veren bir nokta değil.

O açıdan yerel seçimlere sadece yerel seçim olarak ele almamak lazım. Genel idare ile yerel ‘in birbiri ile uyumlu gitmesi Türkiye nin bu dönemde Dünya konjonktüründe önem arz ediyor. Bu açıdan seçmenin Cumhur ittifakına destek vereceğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI TEŞKİLAT DİSİPLİNİNDEN GELEN BİRİ

Ak Partinin Elazığ ‘da ciddi bir tabanı olduğuna dikkat çeken Ömer Serdar, Şahin Şerifoğulları da geçmişten beri desteği olan Elazığ adayımız. Genç birisi teşkilat disiplininin den gelen biri. Elazığ dada Ak parti ipi göğüsleyecek. Ak parti siyaset sahnesinde genel idareye talip oluşu genel seçimlere borçludur. Bu süreçte seçmenden gelen tercihler eleştiriler bizim kıymetlidir. Ak parti ye yönelik vatandaşla yeterince temas kuramamak kibir olayları seçmenin bize verdiği mesajdır. Bu açıdan Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu “Gönül Belediyeciliği” de budur. Sayın Cumhurbaşkanımız uyardı” Daha sıcak temas” diyoruz ve şehrin hukukunu koruyacak bir şehirli halklar bildirgesi oluşturmaları gerekiyor. Yerel de projeleri daha rasyonel bir zemine oturtmak gerekiyor. Siyaset geleceği dahil insanları hayat kurdurmak olayıdır.” Dedi.

HDP’NİN TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLEN BİR KARNESİ VAR

HDP’nin Haziran seçimleri sonrası Türkiye’nin partisi olması iddiasıyla yolla çıktığını belirten Ömer Serdar,” Türkiye nin iç barışına katkı sağlayacak bir çıkış olabilirdi ama bunu heba ettiler. Özellikle 7 Haziran sonrasına ve HDP sözcülerinin açıklamalarına bakıldığında Türkiye nin terör cehennemine çevrildiği dönemde, HDP sözcüleri onların yanında durmayı tercih ettiler. Dolayısıyla milletimizin HDP ye verdiği bir karne var, yani terörle ilişkilendirilen bir karnesi var. PYD nin PKK nın bir türeve olduğu iç içe geçtiği denkleminden yolla çıkarak Türkiye nin milli beka sorunu olduğu dolayısıyla HDP duruşunun burada milli olamayacağı Türkiye nin aleyhine bir durum olduğu ortada iken CHP ve İYİ parti nin bunlarla aynı denklem içine girmesi seçmen tarafından ciddi sorgulanacaktır. Sözcülere teorik bir ittifakımız yok dese de, fiilen ittifakı birçok yerde görebiliyoruz. Siz karanlıkta iş tutarsanız gün ağarınca her şey ortaya çıkar. Seçimler günün ağardığı günlerdir. Seçmen bu tutumundan dolayı cezalandıracaktır.

YEREL SEÇİMLERİ VATANDAŞ BEKA SORUNU OLARAK GÖRÜYOR

Yerel seçimleri sadece yerel seçimler olarak ele almamak gerektiğine işaret eden Serdar,”Türkiye nin 2011 sürecinden sonra karşı karşıya kaldığı yerli ve uluslararası işbirlikçilerin sahada olduğu bir dönem yaşadık. Bu 15 Temmuz gibi fiili bir kalkışma ile kendini gösterdi. Suriye nin kuzeyinde müttefikimizin bir çabası var. Bu durum ortada iken buna geçit vermeme adına bir siyaset ortaya koyarken, bazı siyasi partiler sizin bu duruşunuzu zedeleyecek bazı beyanatlar veriyorlar. Siz eğer yerel yönetimlere bu aktörleri teslim ederseniz merkezi iktidarın gücünü ve elini zayıflatmış olursunuz. Beka sorununu vatandaşın kendisi söylüyor. Ortada güçlü bir iktidar varken güçlü bir Cumhurbaşkanı varken, sahada özellikle Türk ordusunun sahada mücadelesi varken bu azmi kırmamak adına bu seçiminde böyle bir rol işlendiğini unutmamak lazım. Bugün yaşananlar yereli ve geneli ilgilendirdiği için seçime biraz daha bu çerçeveden bakmaz gerekir diye düşünüyorum.” Dedi.