Emekli öğretmenden insanlık dersi…

2012 Yıllında ZİÇEV’i temsilen katıldığı tanıtım günlerinde İstanbul’dan dönerken geçirdiği Trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kurtulan ve hayatını tekerlekli sandalye ye mahkûm olarak sürdüren Atalay, Ömrünü engellilere adamış, halka hizmete adamış, bir gönül eri.


Emekli öğretmenden insanlık dersi…

2012 Yıllında ZİÇEV’i temsilen katıldığı tanıtım günlerinde İstanbul’dan dönerken geçirdiği Trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kurtulan ve hayatını tekerlekli sandalye ye mahkûm olarak sürdüren Atalay, Ömrünü engellilere adamış, halka hizmete adamış, bir gönül eri.

Emekli Matematik öğretmeni olarak şehrin tanıdığı Urfi Atalay kısa adı ZİÇEV olan Zihinsel engelli çocukları yetiştirme ve koruma vakfı nın da kurucusu üyesi olarak biliniyor.

Tekerlikle sandalye ye bağlı kalmasına rağmen engellilere ve insana yapılan hizmetlerden büyük bir mutluluk duyan, hizmetleri kendine bir vazife bilerek her geçen gün daha büyük bir heyecan ve iştiyakla engellilere hizmet eden Atalay, halen gecesinden, gündüzünden, rahatından, sevdiklerinden hep feragat eden. Gönlünü, ömrünü bu hizmete sunan bir gönül eri.

1990 yıllında ZİÇEV’in Elazığ şubesini kurduklarını söyleyen Urfi Atalay aynı yıl zihinsel engellilere hizmet verdiklerini 28 yıllından beri rehabilitasyon merkezinin açık olduğunu söyledi.

Yaptığım hizmetler Allah’ın rızası için yapılan hizmetlerdir diyen Urfi Atalay, ”Hizmetleri yaparken yaşadığım kaza beni halle getirmiş olsa da, bundan hiç pişman değilim. Geçirdiğim kaza takdir ilahidir. Bu beni hizmetlerden alıkoyamaz” diyerek, yaşama sevincini ve insanlığa hizmeti ön planda tutan örnek bir insan olarak biliniyor.

Urfi Atalay, en büyük hayalinin kampüs içinde Fizik kondisyon salonu ve hidroterapi havuzunun yapılması olduğunu söyleyen Atalay, Bu konuda hayırsever iş adamlarının desteğini beklediklerini söyledi. Atalay,” bu alan 12 dönümlük bir alan, bu alanda engelliler için bir kapalı spor salonunun yapılması şehir e bir anlam katacaktır.  İnsanların yapacağı hayır varsa en güzel hayır burasıdır. Çünkü. Burada müşkül durumda olan insanlara hizmet veriliyor. Bu vakfa yapılacak olan yardımlar çok önemli. Bütün hayır severlerin bu vakfa el uzatmasın bekliyoruz.” Dedi.