“FIRSATÇILARA MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ”

“FIRSATÇILARA MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, düzenlediği basın toplantısında gündeme dahil açıklamalarda bulundu.

12 Ekim 2018 - 15:56

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, düzenlediği basın toplantısında gündeme dahil açıklamalarda bulundu. Yanılmaz,”Elazığlı olarak biz ekonomik terör estirmek isteyenlere karşı dik durmayı bildik ve dik durmaya devam edeceğiz. Fırsatçılara meydanı boş bırakmayacağız. Zabıtalarımız büyük marketlere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Sürdürmeye de devam edecek. Titizlikle esnafı rahatsız etmeden fırsatçılık edenlere meydanı boş bırakmadan milliyetimizin huzuru için bu çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

Mücahit Yanılmaz Elazığ Belediyesi olarak sadece kenti sorumluluk alanımızda değil Elazığ’ı uzaktan yakından ilgilendiren her konuda hizmet vermeye müdahale etmeye şehrin menfaatlerini korumaya gayret ettiklerini söyledi.

 

Yanılmaz,  Elazığ belediyesi Encümen salonunda yaptığı Basın toplantısında, Elazığ Büyükşehir olmasa da Büyükşehir gibi mütalaa ederek ilçelerimize beldelerimize yatırım yapmaya gayret ettiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Bazı ilçelerde beldelerimizde birçok parklarımızı yaptık. 4,5 yıllı geçen hizmet dönemimizde yapılan çalışmaları detaylı basın toplantısını önümüzdeki günlerde yapacağız dedi.

 

Yanılmaz, ”Elazığ ‘da yaşamı kolaylaştıracak bütün çalışmaları yaptık yapmaya devam ediyoruz. Şehrin tanıtımında şehir değerlerinin öne çıkmasında her zaman öncü bir kuruluş olarak lokomotif olduk olmaya da devam edeceğiz. Harput un girişinde ki Belekgazi parkına Hafız Osman Öğe ismini verdik. Bunla ilgili detayları sonra vereceğim. Bundan sonra şehrin kanaat önderleri sanatçılarımızı değerli kişilerin isimlerini çeşitli park ve caddelere vereceğiz. UNESCO Dünya miras geçici listesine giren Harput’ta yapılan yenileme çalışmalarını konuşacağız. Harput’ta Fetih kutlamalarını bu yıl yine yapacağız. Bu yılda Harput da ki Restorasyon çalışmaları ile birlikte Fetih kutlamalarını yapmış olacağız.” Dedi.

 

BU YIL İKİ FUAR DAHA YAPILACAK

 

2017 Yıllından itibaren Elazığın Fuarlar şehri olma yollunda adım adım ilerlediğini söyleyen Mücahit Yanılmaz,” Geçtiğimiz yıl üç yıl fuar yapıldı ve çok büyük ligi gördü. 2018 yıllı nda fuar sayımızı 6 ya çıkardık. Önce Ev konsept fuarını yaptık, Yöresel yemeklerinin tanıtıldığı Gastronomi fuarının yaptık. İnşaat ve Mobilya fuarını yaptık. 4-7 Ekim de isi Gıda Tarım hayvancılık fuarını gerçekleştirdik. Kasım ayı içinde İş ve İstihdam fuarı yapılacak bu çok önemli bir fuar ve akabinde Kitap fuarını gerçekleştireceğiz.4-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul da tanıtım fuarı gerçekleştirdik. Yenikapı da Yenikapı ruhuyla gerçekleştirilen tanıtım günlerine bol miktarda esnaf katıldı. Yöresel yemeklerin Musiki sanatımızı yakından tanıtma imkânı bulduk.  Esnafların ürünlerini taşımak için 15 Tır ürünün taşınmasına yardımcı olduk. 4 Günlük süre içinde 1,5 Milyon insanın katılımı gerçekleşti. Ben emeği geçen herkese bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. 21 Ekim de Basın turu Harput’a düzenlenecek Ulusal basın dan oluşan 25 kişilik ekip Elazığ ‘a gelecek. Yerel basınla birlikte bir gezi gelen basın mensuplarına kültür ve sanatımız tanıtılacak.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

15 Temmuz 2016 ‘da ülkemizin hain bir darbe ye maruz kaldığına dikkat çeken Yanılmaz,” Sayın Erdoğan nın cesareti ile bu kalkışma önlenmiş oldu başarısızlıkla sonuçlandı. 15 Temmuz sonrası Milletin feraseti çok önemliydi.  15 Temmuz da başarılı olamayanlar bu defe ülkemiz üzerinde kaos yaratmaya çalıştı. Kur üzerinden baskı yapılarak suni oyunlar yapılmaya çalıştılar. Bu ülkeyi seven Milletimiz her türlü zorluğu karşı zulme karşı başını dik tutmasını bilen bir millettir. Bu açıdan içimizde ki bir kısım fırsatçılara meydan vermeden onların başarısına engel olacak şekilde esnafımız milletimiz bu ekonomik saldırıya karşı güç birliği yaptık Elazığ da. Elazığlı olarak biz ekonomik terör estirmek isteyenlere karşı dik durmayı bildik ve dik durmaya devam edeceğiz. Fırsatçılara meydanı boş bırakmayacağız. Zabıtalarımız büyük marketlere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Sürdürmeye de devam edecek. Titizlikle esnafı rahatsız etmeden fırsatçılık edenlere meydanı boş bırakmadan milliyetimizin huzuru için bu çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Stokçuların engellendiği bir döneme girdik. Bunu zaten önceden Belediye olarak yapıyorduk. Döviz üzerinden bu ülkeyi mağlup etmek isteyenlere karşı tavrımızı ortaya koyduk. Enflasyonla top yekûn mücadele kapsamında bizde Belediye olarak Belediye bünyesinde hizmet veren yerlerde % 10 indirim yaptık.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı