ELAZIĞ TSO’ DA DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ENDÜSTRİ 4.0 ANLATILDI.

ELAZIĞ TSO' DA DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ENDÜSTRİ 4.0 ANLATILDI.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Organizasyonu ile Planlamadan Uygulamaya, Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Semineri Elazığ TSO Konferans salonunda gerçekleşti.

11 Nisan 2019 - 14:08

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Organizasyonu ile Planlamadan Uygulamaya, Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Semineri Elazığ TSO Konferans salonunda gerçekleşti.

Seminere Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, Fırat Kakınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Fırat üniversitesinden Akademisyenler, Stk Temsilcileri, Sanayiciler ve İş adamları katıldı.

Seminerin sunum için Elazığ'a gelen, Trovarit AG Genel Müdürü Muharrem Gezer, O2 İndustry Kurucu ortaklarından Ömer Koç ve Enerparc Ag Genel Müdürü Özgür Sarpdağ Elazığ' da İl Protokolü, sanayiciler, Stk temsilcileri ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa, Dijitalleşme ülkemizin özellikle son yıllarda önemsediği ve imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu konuların başında gelmektedir. Bu çalışmaların ülkemiz adına belli bir seviyeye gelmesi için bir takım alt yapı çalışmalarının yapılması gerekiyordu, KOSGEB bu alanda bir çağrıya çıktı, bu çağrı ile sanayicilerimiz, işadamlarımız ve özellikle imalat sanayindeki müştereklerimizin konu ile ilgilenmelerini istiyor ve bekliyoruz, zira imalat sanayine verdiğimiz desteklerin daha fazla olduğunu da belirtmek isterim, dedi.

Yaşa, 2 Mayıs 2019 tarihine kadar başvuru süresinin devam edeceği sürecin kaçırılmaması gerektiğini hatırlatarak, projelerini 2 Mayıs 2019 tarihine kadar teslim eden yatırımcılara KOSGEB olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Programda daha sonra konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise, Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ a şehrimizin kalkınması adına yaptığımız çalışmalarda yanımızda olmalarından dolayı tüm kamu kurum müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, dedi.

Başkan Arslan, kendisinden önce sunum yapan KOSGEB il Müdürü Şaban Yaşa’ nın bahsettiği desteklerden şehrimizin mutlaka faydalanması gerektiğini belirterek, bugünkü konumuz sadece sanayileşme değil, ticari faaliyet yürüten tüm firmalarımızın da dijitalleşmeden maksimum derecede istifade etmesi çok önemli, uluslar arası rekabette Elazığ’ımızın da yer edinmesi gerekiyor. Gerek KOSGEB’ imiz ve gerekse Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız sizlere her türlü danışmanlık hizmeti vermekten mutluluk duyar, lütfen bizleri gece gündüz zaman mefhumu olmaksızın sizlerin yanındayız, bu desteklerden en üst seviyede faydalanmanız şehrimiz adına da son derece önemlidir, Dijital

Dönüşüm ve Endüstri 4.0 konusunu bizlere anlatmak üzere aramızda bulunan profesyonellerimize de teşekkür ediyor, toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

Başkan Asilhan Arslan’ ın ardından konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay kaldırım ise değişim ve dönüşümün önemi işaret ettiği konuşmasında, hedeflerini iyi belirleyen, meselelere bakış açılarını iyi ayarlayanlar, dersine iyi çaılşan şehirler başarılı olacaktır, dedi.

Vali Kaldırım, şehirlerin büyüklüğü, küçüklüğü, ölçeği önem arz etmemektedir, bilgiyi teknolojiyi daha iyi kullanan şehirlerin daha fazla ön plana çıkan şehirler olduğunu, ifade ederek burada bize düşen, değişim ve dönüşüme ayak uyduracak çalışmalar içerisinde olmak, teknolojiyi, bilgiyi takip etmektir, dedi.

Endüstri 4.0' ın çok iyi anlaşılması gerektiğini belirten Vali Kaldırım, insan gücünü azaltayım makinaları robotları getirip koyayım bu şekilde kazancımı arttırırım, düşüncesinin yanlış olduğunu meseleye bu şekilde yaklaşılmaması gerektiğini söyledi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, verilen desteklerden sadece maddi kaynak sağlarım, mantığı ile yararlanılmamasını, kaynakların iyi kullanılıp iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında güne damga vuran bir örnek veren Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bundan 50 sene önce Dubai' nin adının bile bilinmediğini, hatta Yavuz Sultan Selim' in Mekke' nin fethi için gittiği sırada Dubai yakınlarından geçerken, bir kaç göçebe çadırının bulunduğu yerlere dönüp bakmadığını, aynı Dubai' nin bugün dünyada önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Vali Kaldırım' ın konuşmasının ardından, Trovarit AG Genel Müdürü Muharrem Gezer, O2 İndustry Kurucu ortaklarından Ömer Koç ve Enerparc Ag Genel Müdürü Özgür Sarpdağ Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0' ı anlattı.

Programın son kısmında soru cevap bölümünde is Elazığlı sanayici ve işadamlarının soruları yanıtlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu
Elazığ'da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan...
Öğrencileri taciz ettiği iddia edilen okul müdürü tutuklandı
Öğrencileri taciz ettiği iddia edilen okul müdürü tutuklandı