Elazığ Kamuoyuna Açıklama

Elazığ Kamuoyuna Açıklama

Kanal Fırat, Kanal E, Radyo E, Fırat FM, www.elazigsonhaber.com ve Fırat Ajans’ı bünyesinde bulunduran medya grubu tarafından Elazığ kamuoyuna açıklama yapıldı.

02 Ocak 2019 - 10:48

Kanal Fırat, Kanal E, Radyo E, Fırat FM, www.elazigsonhaber.com ve Fırat Ajans’ı bünyesinde bulunduran medya grubu tarafından Elazığ kamuoyuna açıklama yapıldı.

Kanal Fırat Medya Grubu tarafından Elazığ Kamuoyuna açıklama yapıldı… İşte o açıklama;        Aile büyüklerinin Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardan itibaren, Medya Grubumuzu da bünyesinde bulunduran Aile şirketleri ise 40 yılı aşkın bir süredir şehrimiz ve bölgemiz için emek vermekte, önemli projeleri hayata geçirerek, dışarıda kazandıklarını Elazığımızda yatırıma dönüştürüp, bölgesel kalkınmaya, istihdamın artırılmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır. Bu bilinç ve anlayışla şirketimiz liman içerisinde ya da denize yakın başka bir ilde yapma imkanı ve karlılığı var iken Cumhuriyet tarihi boyunca bölgeye yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan fabrikayı ilimize kazandırarak Elazığ’ın kalkınması, insanlarımızın istihdam edilmesi için özel bir gayret göstermiştir. Diğer yandan Elazığ’a ilişkin her türlü sosyal sorumluk projeleri desteklenmiş, ülkemiz, bölgemiz ve şehrimiz yararına olan her türlü çalışmaya gönüllü olarak katkı sağlanmıştır.

8 MESAİ ARKADAŞIMIZLA MAALESEF YOLLARI AYIRMAK DURUMUNDA KALINMIŞTIR

Bünyesinde binlerce insanın istihdam edildiği aile şirketlerinden biri olan medya grubumuzda, işyerinin ve ülkenin içinde bulunduğu hakim koşulların gereği olarak, insan kaynaklarına ilişkin bir düzenlemeye gidilerek, tüm yasal hakları ödenmek koşulu ile 8 mesai arkadaşımızla maalesef yolları ayırmak durumunda kalınmıştır. Tüm grup şirketlerimizde olduğu gibi medya grubumuzda da çalışanlarımız ile birlikte büyük bir aile olduğumuz ve her bir aile üyemizin bizim için çok önemli ve değerli olduğunu ifade ederek, şimdiye kadar emek veren tüm çalışanlarımıza ve eski çalışanlarımıza teşekkür ettiğimizi de belirtmek isteriz.

HAKSIZ ŞEKİLDE PROPAGANDA MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR

Medya grubumuzda yapılan insan kaynakları düzenlemesi kapsamında 8 personelin iş akdi feshedildiği halde sadece bir çalışanımız bahane edilerek; sanki bir siyasi görüşe karşı davranılmış gibi toplumsal algı oluşturmak maksatlı, Medya Grubumuz, Şirket sahipleri ve yöneticileri hedef alınmış, oluşturulan algı operasyonuyla bir çalışanın iş akdinin feshinden ibaret uygulama siyasi bir boyuta evrilerek haksız şekilde propaganda malzemesi haline getirilmiştir. Bu kapsamda Elazığ’ın önemli bir marka değeri olan, şehrimizin tanıtımını her platformda büyük bir gururla gerçekleştiren Kanal Fırat üzerinden bir gündem oluşturularak, siyaset dışı bir konunun istismar edilerek şehrimizin birlik ve bütünlüğüne zarar verilmesi yönündeki girişimler dikkatle izlenmektedir. Medya Grubumuz personel istihdam ederken de, personel ile yollarını ayırırken de siyasi görüş, bakış açısı ya da yaşam tarzına göre değil işyerinin ihtiyaçlarına göre değerlendirmelerde bulunmaktadır. Bugüne kadar medya gurubumuzdan ayrılmak zorunda kalan tüm personellerimiz de bu hususu bilmektedir.

ELAZIĞ KAMUOYU PROF. DR. YASEMİN AÇIK’A VEFASIZLIK YAPILDIĞINI DEĞERLENDİRMEKTEDİR

Yine bu algı çalışması kapsamında Elazığ’a ve Elazığlıya her zaman hizmet etmekten büyük onur duyan, ilimiz ve bölgemiz için yapmış olduğu; akademik, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasındaki çalışmaları ile birlikte, yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile hem şehrimize katma değer sağlayan hem de toplumun her kesiminin sevgi ve takdirini kazanan, Sayın Prof. Dr. Yasemin Açık’a yönelik de ithamlarda bulunulmasını kamuoyunun vefasızlık olarak  vasıfladığını ve insanların söylediği lafa değil, ürettiklerine, topluma sağladıkları faydaya göre değerlendirdiklerini de  memnuniyetle görmekteyiz.

KANAL FIRAT ÜZERİNDE OLUŞTURULAN ALGI BENİMSENMEMİŞTİR

Bugüne kadar şehrimizin gelişmesi ve kalkınması, şehrimizde birlik, beraberlik ve şehre sahip çıkma duygularının güçlendirilmesi yönünde büyük bir sorumlulukla tarafsız ve ilkeli yayınlar yapan Kanal Fırat üzerinde sanki bir camiaya karşıymış şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılması toplumun her kesimi tarafından olduğu gibi hedef gösterilen camia içerisindeki sağduyulu çoğunluk tarafından da benimsenmemiştir. Elazığ’ın birliği, kardeşliği ve gelişmesini her türlü siyasi beklentinin üzerinde tutması gerekenlerin insan kaynakları düzenlemesi kapsamındaki bir iş akdi feshi üzerinden bu ölçü ile uyuşmayan tutum ve davranışları tarafımızı ziyadesiyle üzmüştür.

 İDDİA SAHİPLERİNİ BU İDDİALARINI İSPATLAMAYA DAVET EDİYORUZ

 Ayrıca medya gurubumuza bugüne kadar hiçbir siyasetçi, siyasi grup ya da kurum tarafından çalışanlarımızın işten çıkarılmasına yönelik bir telkin olmamıştır, olması da söz konusu değildir. Taraflı yayın yapıldığı, bazı siyasi partilere sansür uygulandığı yönünde iddialarda bulunan siyasetçileri ve şahısları bu iddialarını ispatlamaya davet ediyoruz. İddialarını ispatlayamadıkları takdirde Elazığ kamuoyu önünde kurumumuzdan ve şehrimizi suni gündemlerle işgal ettikleri için Elazığ kamuoyundan özür dilemeleri gerektiğini bildiriyoruz.

KANAL FIRAT; KURUM YÖNETİCİLERİ, SİYASİ PARTİLER VE STK’LAR TARAFINDAN HER ZAMAN ÖVGÜYE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

Yaşanan bu süreç çerçevesinde oluşturulmaya çalışılan algı ile personel düzenlemesi siyasi bir boyuta evrilmek istenmiş ise de sağduyulu Elazığ kamuoyu, kanaat önderleri ve âkil siyasal aktörler bu iddiaya itibar etmeyerek bu itham karşısında vakur bir duruş ortaya koymuşlardır. Zira; Kanal Fırat doğru, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla toplumunun her kesiminin sesi olmuş; kamu kurum yöneticileri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları tarafından her zaman teşekküre ve övgüye layık görülmüştür.

MEDYA GRUBUMUZ HER KESİME EŞİT MESAFEDE DURMAKTADIR

Medya grubumuzda yer alan yayın organlarımız Elazığ ortak paydasında bulunan, Elazığ için çalışan, üreten ve gayret eden her kim olursa olsun her kesime eşit mesafede durmakta, toplumun her kesiminin sesi olmaya özel önem vermektedir. Bu nedenden dolayıdır ki Elazığ halkının güçlü desteğiyle Türkiye’nin en iyi yerel televizyonu seçilerek Cumhurbaşkanımızın elinden ödülünü almıştır.

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞ BULUNMAKTADIR

 Bu süreçte çeşitli platformlarda medya grubumuzla ilgili art niyetli, gerçek dışı, mesnetsiz, karalayıcı, hakaret içerikli yazı ve paylaşımlarda bulunanlarla ilgili olarak adli süreç başlatılmış bulunmaktadır. Aile şirketleri ve özelde de Medya gurubu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin ve bölgemizin gelişmesi, yerel kalkınmanın sağlanması için çalışmalar yürütmeye, bu anlamda yürütülecek çalışmalara katkı sunmaya, Elazığ’ın birlik ve beraberliğinin güçlenmesi için her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceğiz.   Her şey Elazığ İçin!

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü