Elazığ’da Yardımcı Ders Kitabı İstenmesi Büyük Tepki...

Elazığ'da Yardımcı Ders Kitabı İstenmesi Büyük Tepki Topluyor

MEB tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanında öğretmenlerin öğrencilerden 'kaynak kitap' adı altında yardımcı ders kitabı istenmesi büyük tepki topluyor.

27 Eylül 2018 - 11:12 - Güncelleme: 03 Ekim 2018 - 15:08

MEB tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanında öğretmenlerin öğrencilerden 'kaynak kitap' adı altında yardımcı ders kitabı istenmesi büyük tepki topluyor. MEB, daha önceden 81 il Valiliğine resmi yazı göndererek, Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği kitaplara ilave olarak öğrencilere yardımcı ders materyalinin aldırılmamasını istenmişti.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yetersiz bulunarak kaynak kitap istemesi velileri isyan ettirdi.  Okulların açılmasıyla veliler tarafından yoğun olarak şikâyete sebep olan kaynak kitap isteği MEB'in konuyla ilgili genelgesine rağmen okullar tarafından alınmasını zorunlu tutuyor. MEB'in her eğitim öğretim yılında öğrencilere verdiği ücretsiz kitapları yetersiz bulan bazı okul idarecileri "yardımcı kaynak" adı altında öğrencilerden kitap almalarını istiyor. Bu duruma tepki gösteren veliler, 200-300 TL'yi bulan yardımcı kaynak sorununa bir çözüm bulunmasını istiyor. MEB'den, yardımcı ders kitapları için kesin talimat MEB, 81 il Valiliğine resmi yazı göndererek, Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği kitaplara ilave olarak öğrencilere yardımcı ders materyalinin aldırılmamasını istemişti. Konuyla ilgili mevzuata da yer veren MEB, resmi ders kitaplarına ilave olarak, yardımcı kaynak tanıtımı yapan, bunlardan ödev veren, zorlayıcı tutum içine giren öğretmenlerle ilgili soruşturma açılmasını istedi.

İller Arasında Elazığ’da Var

Bu uyarıların yapılmasına rağmen hala Elazığ ve bir çok ilde okullarda kaynak kitap adı altında öğrencilere bu kitaplardan almasını isteniliyor.

Veliler bu duruma çok tepkili olsa da çocukları için mecburi olarak almak zorunda olduklarını dile getiriyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 13 gözaltı
Elazığ'da sokak satıcılarına operasyon: 13 gözaltı
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV tespit edildi
Elazığ'da martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı: NDV...