ELAZIĞ’ DA SEZONUN İLK SERA SALATALIK HASADI TOPLANDI.

ELAZIĞ’ DA SEZONUN İLK SERA SALATALIK HASADI TOPLANDI.

Elazığ’ ın Yurtbaşı Beldesi Akmezra mevkiinde 10 dönüm arazi üzerinde Mehmet Cankara isimli vatandaşın üreticilik yaptığı serada sezonun ilk sara salatalık hasadı toplandı.

25 Nisan 2019 - 17:05

Elazığ’ ın Yurtbaşı Beldesi Akmezra mevkiinde 10 dönüm arazi üzerinde Mehmet Cankara isimli vatandaşın üreticilik yaptığı serada sezonun ilk sara salatalık hasadı toplandı.

Elazığ ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Tarım İl Müdürü Turan Karahan, TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ve beraberindeki heyetin katıldığı hasat toplama etkinliğinde konuşan Elazığ Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ tarımı adına önemli bir günü yaşadıklarını belirterek, bölgemizin bir tahıl deposu olduğunu hep söylüyorduk, şimdi seracılıkta da örtü altı dediğimiz yöntemle güzel işler başarılıyor, bugün bu modern serada çok kaliteli bir ürün yetiştirildiğini hep birlikte gördük ve bu bizi son derece memnun etti. Çiftçi arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarda katkıları olan tarım İl Müdürümüze TKDK İl Koordinatörümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, dedi.

Başkan Arslan, ilimiz adına istihdam ve katma değer oluşturması ve gerekse kaliteli ürünleriyle ilimizin bölgede söz sahibi olması gurur ve onur vericidir, biz bir farkındalık oluşturmak istiyoruz, elazığımız tarımda sebze ve meyve konusunda bölgenin lideridir, diyoruz, dedi.

Başkan Arslan Elazığ’ da üretilen sera ürünlerinin tarladan tüm Türkiye’ ye servis edildiğini bunun çok önemli olduğunu belirterek, hasadın hayırlı olmasını diliyor ve kazasız belasız bir sezon geçirilmesini temenni ediyorum, dedi.

 

Elazığ tarım İl Müdürü turan Karahan ise bugün Akmezra’ da büyük bir mutluluğu hep birlikte paylaşıyoruz, akmezra sadece elazığ’ ın değil tüm bölgenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan bir alan olduğunu söyledi.

Tarım İl Müdürü turan Karahan, Akmezra bölgesinde yaklaşık 1.000 dekarlık bir alanda seracılık faaliyetleri ile gerek Elazığ ve gerekse bölgeye sebze meyve gönderildiğini belirterek bu bölgedeki çalışmalara katkısı olan herkese teşekkür ediyor, sezonun bereketli geçmesini diliyorum, dedi.

 

Yurtbaşı Akmezzra mevkiindeki sera iletmecisi Mehmet Cankara ise, sezonun ilk hasat toplanması esnasında kendilerini yalnız bırakmayan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Tarım İl Müdürü turan Karahan, TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, seranın bu aşamaya yaklaşık iki ay gibi bir sürede geldiğini belirterek, bölgeye doğalgazın verilmesi halinde verimliliğin ve ürün çeşidinin arttırılabileceğini, hem yaz hem de kışın ürün çıkarabileceklerini söyledi.

 

Tarladaki ürünü üreticiden alarak tüm Türkiye’ ye pazarlayan komisyoncu ve aynı zamanda Elazığ TSO Yönetim kurulu Üyesi olan Suat Barış ise, bölgenin seracılıkta ciddi bir gelişme sağladığını belirterek, Akmezra civarına Bölgenin çukurovası denildiğini belirterek, bölgemiz elverişli insanımız çalışkan, verdikleri desteklerden dolayı sayın Başkanımız Asilhan Arslan, Tarım İl Müdürümüz turan Karahan ve TKDK İl Koordinatörümüze teşekkür ediyorum, bugün dalından topladığımız salatalığı yarın insanlarımız sofralarında tüketecekler bunun mutluluğunu yaşıyoruz, ilimizde seracılığın gelişmesi için Ticaret ve Sanayi odamız öncülüğünde yapılacak çalışmaları son derece önemsiyor ve değerli buluyoruz, dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü