Elazığ’da Artırılmış Gerçeklik Dönemi

Elazığ’da Artırılmış Gerçeklik Dönemi

Elazığ Belediyesi şehrin kültürel değerlerinin tanıtımına yepyeni bir boyut kazandırarak, binlerce yıllık tarihi kent Harput’u, Artırılmış Gerçeklik teknolojisiyle buluşturdu.

16 Ekim 2018 - 12:09

Elazığ Belediyesi şehrin kültürel değerlerinin tanıtımına yepyeni bir boyut kazandırarak, binlerce yıllık tarihi kent Harput’u, Artırılmış Gerçeklik teknolojisiyle buluşturdu. Kadim şehir Harput’un tarihi değerlerinin tanıtımına katkı sağlamak adına Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan Artırılmış Gerçeklik Uygulaması, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından büyük beğeni gördü.

Cumartesi günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Elazığ Belediyesi’ni ziyaretinde Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından Artırılmış Gerçeklik Uygulaması aracılığıyla şehrin tarihi değerleri hakkında bilgi verildi.

 

Yerli bir yazılım olmasıyla da dikkat çeken Elazığ AR uygulaması Harput’un ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına önemli katkılar sağlayacak.

Hizmet ağını teknolojik gelişmelerle destekleyen Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan yeni tanıtım atağıyla Harput’ta yer alan Harput Kalesi, Ulu Cami, Sarahatun Camii, Arap Baba Türbesi, Ejderha Taşı gibi yapılar bir yandan sesli rehber uygulamasıyla ziyaretçilerini ağırlayacak, öte yandan da fotoğraf kartları kullanılarak cep telefonları aracılığıyla tarihi yapılar 3 boyutlu gözlemlenerek, bilgi sahibi olunabilecek.

Elazığ AR ismiyle hayata geçirilen yeni projeyle, uygulamayı ücretsiz olarak cep telefonlarına veya tabletlerine indirenler, kameralarını tarihi yapıların yer aldığı fotoğraflara doğrulttuklarında, kameradan yapı tanıma teknolojisi ile o tarihi yapıyı üç boyutlu görerek, videolarını izliyor, eser hakkında bilgi alabiliyorlar.

Artırılmış Gerçeklik Uygulamasıyla akıllı telefonların cisim tanıma özelliği kullanılarak, sanal nesnelerin, gerçek görüntülerin üzerine bindirilmesi sağlanıyor. Uygulamayla sanal ortam canlı, dinamik ve gerçek zamanlı olarak hissediliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Koyun sürüsüne çarpmamak için manevra yaptı, demir bariyerlere çarptı
Koyun sürüsüne çarpmamak için manevra yaptı, demir bariyerlere...
Başkan Gürtürk: "Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'miz 36 yaşında "
Başkan Gürtürk: "Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'miz...