ELAZIĞ’DA 4 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

ELAZIĞ'DA 4 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

03 Ocak 2019 - 14:32 - Güncelleme: 03 Ocak 2019 - 14:44

 

 

 

 

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, 2018 yılı Kasım ayında Elazığ’da verdiği evde sağlık hizmetleri ile Türkiye 5’ncisi oldu.

 

2010 yılından itibaren sunulmaya başlayan evde sağlık hizmetlerinin Elazığ’da da uygulandığını belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit POLAT “Evde sağlık hizmetlerinden yatağa bağımlı hastalar, solunum sistemi hastaları, palyatif bakıma muhtaç hastalar, fizik tedavi hastaları, nörolojik hastalar, hastanelerden taburcu sonrası evde tedavisi devam eden hastalar ve telefonla evde sağlık hizmetinden yararlanmak isteğinde bulunan ve tedavisi uygun görülen hastalar yararlanmaktadır. 2018 yılı kayıtları ile Elazığ’da 4 bin hastaya evde sağlık hizmeti vermekteyiz. Bu rakamı ilimiz nüfusu ile karşılaştırdığımızda Elazığ’ın evde sağlık hizmetleri sunumu yönünde en başarılı iller arasında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde ifade etti.

 

2018 yılı Kasım ayı hasta ziyareti sıklığı oranı ile Elazığ’ın Türkiye’de 5’nci sıraya yükseldiğini belirten Doç. Dr. POLAT “ Müdürlüğümüz, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde bulunan 8 ekiple Kasım ayında 723 hastamıza yönelik 2112 ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu hizmetten faydalanan hastalarımıza tetkik, tedavi, pansuman, yara bakımı, sonda uygulamaları, fizik tedavi, rehabilitasyon, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek ve benzeri hizmetler verilmektedir. Evde sağlık hizmetlerimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 444 38 33 nolu telefonu arayabilirler” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu