EĞİTİMDE KARŞILAŞILAN SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DOSYASI...

EĞİTİMDE KARŞILAŞILAN SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DOSYASI BAKAN SELÇUK’A TAKDİM EDİLDİ

Elazığ TSO tarafından eğitimde yaşanan sorunlar ve sektörün beklentileriyle ilgili hazırlanan dosya Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk’a takdim edildi.

14 Şubat 2019 - 17:10

Elazığ TSO tarafından eğitimde yaşanan sorunlar ve sektörün beklentileriyle ilgili hazırlanan dosya Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk’a takdim edildi. Eğitim Sektöründe Ülke genelinde yaşanan bir çok sorunun yer aldığı dosyayı inceleyen Bakan Selçuk dosyada yer alan hususların Bakanlık gündemine alınması talimatını verdi…

 

Elazığ TSO Dosyası İlgi Gördü…

Bir dizi temasta bulmak üzere ilimize gelen  Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk Elazığ Valiliği’nde düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıda ilimiz eğitiminin sorunları ve çözüm yolları ele alındı. Toplantıda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nı  Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ile Meclis Başkan Vekili ve Elazığ TSO Eğitim Komitesi Başkanı Veli Aksu temsil etti. Elazığ TSO’nun  ilimiz eğitiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili olarak hazırladığı dosya toplantıda detaylı bir şekilde değerlendirildi. Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Elazığ TSO Eğitim Komitesi Başkanı Veli Aksu  tarafından sunulan dosya Milli Eğitim Bakanı  Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından incelenerek sunulan çözüm önerilerinin bakanlık gündemine alınması noktasında  talimat verildi.

 

Bakan Kurs Merkezi Öğretmenlerine Müjdeyi İlimizden Verdi     

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a takdim edilen dosya ile ilgili değerlendirmelerde bulunan  Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Elazığ TSO Eğitim Komitesi Başkanı Veli Aksu, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un başkanlığında gerçekleşen toplantıya Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız  Asilhan Bey ile katıldık. Hazırlamış olduğumuz dosya ile eğitimde karşılaşılan sorunları ve bu sorunları sonlandıracak çözüm önerilerimizi birebir bakanımıza ifade ettik. Ortaya koyduğumuz çözüm önerileri bakanımız tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Elazığ TSO olarak sunmuş olduğumuz dosyada  dershanelerin dönüşüm sürecinde çıkan 14.03.2014 tarihli 5580 sayılı özel öğretim kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk ve  bu kanun hükümlerine göre temel liseler 2018-2019 eğitim  öğretim yılı sonuna kadar ya dönüşümlerini tamamlayacaklar yada kapanacaklardı.  

Ancak bu süreçte hiçbir yasa yada yönetmelikte belirtilmediği halde özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim öğretim yılında kapatılacağı bakanlıkça kamuoyuna duyurulmuştu. Yapılan bu düzenlemenin ciddi mağduriyetler doğuracağını ifade ettik. Sayın Bakanımız herhangi bir mağduriyet oluşmaması adına ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek özel öğretim kurslarında görev yapan öğretmenlerin kursların kapanmasının ardından mağduriyet yaşamayacaklarının müjdesini verdi.

Sayın Bakanımız Özel öğretim kurslarında görev yapan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulacak Destekleme Kursları’nda görev alacağını ifade etti. Yapmış olduğumuz dosya sunumu sonrasında Sayın Bakanımızın yakından ilgilendiği başlıklardan biri de KDV indirimi ile ilgili oldu. Sayın Bakanımız, Özel okullarda KDV’nin %8’den %1’e indirilmesi ile ilgili önerimizin bakanlık gündemine alınacağını belirtti.

 İlimizde düzenlenen eğitim değerlendirme toplantısı ile ülke gündemine ışık tutuk ve eğitimde ülke genelinde karşılaşılan birçok sorunu ilimizde yapılan bu toplantıyla çözüme kavuşturduk diyebilirim. Sayın Bakanımıza MEB ile TOBB arasında yapılan işbirliği ile hayat bulan MEGİP projesi kapsamında ortaya koyduğumuz çalışmalar ile ilgili olarak da bilgi verme şansını yakaladık. Yaklaşık 6 aydır sürdürdüğümüz çalışmalar sonrasında tüm Türkiye’ye örnek olacak projelerimizin Sayın Bakanımız tarafından büyük bir ilgi ile dinlendiğini belirtmek istiyorum” dedi.

       

Elazığ TSO Çözüm Önerilerini 7 Başlıkta Sundu

Elazığ TSO tarafından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yedi başlıkta sunulan çözüm önerisinin detayları ise şu şekilde;

  1. Eğitimde hedeflenen gençlik nasıl eğitilmeli?
  2. Alan seçimi nasıl yapılmalı?
  3. Meslek liseleri nasıl cazip hale getirilebilir?
  4. Tüm öğrencilere eşit eğitim nasıl verilmeli?
  5. Eğitimde kalite nasıl arttırılabilir?
  6. Liselere ve üniversitelere yerleştirme nasıl olmalı?
  7. Yeni uygulanmaya çalışılan üniversite sınav sistemindeki büyük yanlışlıklar ve sorunlar

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir