DİYANET İŞLERİ BAŞKANI FİTRE BEDELİNİ AÇIKLADI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI FİTRE BEDELİNİ AÇIKLADI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: "Bir fitre bedeli 23 Türk Lirasıdır"

29 Nisan 2019 - 11:44

FİTRE NEDİR?
Fitre yani sadaka-i fıtır (fıtır sadakası) Ramazan ayının sonuna yetişen ve aslî ihtiyaçlarından başka en az nisab miktarı bir mala sâhip bulunan her Müslümanın vermesi gereken vâcib bir sadakadır.  Fitre, orucun kabulüne, ölüm sekeratından ve kabir azâbından kurtuluşa bir vesiledir. Yoksulların ihtiyaçlarını gidermeye, bayram gününün neş'esinden onların da istifade etmelerine bir yardımdır. Bu cihetle fitre, insanî bir hayır ve medeni bir vazifedir. 

FİTRE KİME VERİLİR, KİME VERİLMEZ?
Zekatın ve fitrenin kimlere verilip kimlere verilemeyeceği İslam dininin kitabı Kuran'ı Kerim'de yer almaktadır. Fitre ve zekatın kimlere verildiği önemli olduğu kadar kimlere verilemeyeceği de bir o kadar önem arz etmektedir.
Fitre; ailedeki anneye ya da babaya, kız ya da erkek çocuklarına yani evlatlara, torunlara, eşlere, büyük anne / anneannelere, dedelere ve kafirlere verilmez.

Bununla beraber fitre; kardeşe, geline ve damada, kayınpedere ya da kayınvalideye, üvey kardeşe, üvey babaya, üvey anneye, üvey evlada verilebilir. Aynı zamanda hala, amca, dayı gibi ikinci dereceden akrabalara fitre vermek de büyük sevap sayılır. Borçlu ya da fakir, yoksul kimselere fitre vermek ise en büyük sevaptır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
Başkan Şerifoğulları Elazığspor'un antrenmanına çıktı
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir
TFF 3. Lig 2. Grup'ta düğüm bu hafta çözülebilir