DİGİGİRLZ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DİGİGİRLZ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Microsoft tarafından kız öğrencilerine yönelik olarak Hazırlanan DigiGirlz etkinliği gerçekleştirildi.

30 Nisan 2019 - 11:36

 

Lise çağında olan kız öğrencilerimize  teknolojik alanda kariyer yapabilmenin ne gibi fırsatlar sunduğunu anlatabilmek amacıyla tasarlanan DijiGirlz etkinliğinin tanıtımı İçme Ortaokulunda okuyan kız öğrencileriyle gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK’ün de katıldığı etkinlikte İçme Ortaokulunda öğrenim gören 16 öğrenciye ilişim Sınıfında Game Lap ile oyun üretimi ve kodlama eğitimleri verilecek.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK Microsoft yetkililerine katkıları için teşekkür ederek;

“Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz yıl “Teknolojinin Sahibi Geleceğin Hakimi Ol” isimli bir proje başlatarak öğrencilerimizin teknoloji bağımlısı değil, bilinçlisi olmasını hedeflemiştik. Teknolojiyi üreten ve pazarlayan ülkelerin günümüzde dünya üzerinde söz hakları olduğunu ve teknolojiyle birlikte güçlendiklerini görüyoruz.

Bizler çalışmalarımızda düşünen, düşündüklerini uygulamaya sokabilen ve üreten bir neslin inşaası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Microsoft’un öğrencilerimize yönelik olarak yapmış odluğu bu çalışmaları da önemsiyoruz.

Özellikle kız çocuklarımıza yönelik olarak organize edilen DijiGirlz isimli program ile kız çocuklarımızın da teknolojik alandaki kariyer imkanları konusunda bilgi sahibi olması bizim için de önemlidir. Bu anlamda bu etkinliğe katkı sağlayan herkesi kutluyorum” dedi.

DijiGirlz Günü etkinlikleri kapsamında 30 Nisan 2019 Salı günü saat 14.00’te Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 250 Lise öğrencisi kızımıza da Microsoft tarafından bir eğitim programı gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Öğrencileri taciz ettiği iddia edilen okul müdürü tutuklandı
Öğrencileri taciz ettiği iddia edilen okul müdürü tutuklandı
Nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüntülendi
Nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri Palu...