DAİB Heyeti BAU İnşaat Fuarına Katıldı

DAİB Heyeti BAU İnşaat Fuarına Katıldı

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) koordinasyonunda Birlik Üyesi 25 firma ve DAİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile bölgeden davetli TSO Başkanları Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen BAU İnşaat ve Yapı Fuarı’na katıldı.

30 Ocak 2019 - 16:48

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) koordinasyonunda Birlik Üyesi 25 firma ve DAİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile bölgeden davetli TSO Başkanları Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen BAU İnşaat ve Yapı Fuarı’na katıldı. Fuara Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da iştirak ederek, çeşitli görüşmelerde bulundu.

 

FUAR KAPSAMINDA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

14-17 Ocak 2019 tarihlerinde Münih/Almanya’da düzenlenen ve sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Bau Münih uluslararası Mimarlık Yapı ve İnşaat Fuarına inşaat ve bağlı sektörlerde faaliyet gösteren 25 firma ile katılım sağlandı. Heyete, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu Üyesi Ethem TANRIVER,  Elazığ Ticaret ve Odası Başkanı Asilhan ARSLAN ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil ARSLAN da katıldı.

Uluslararası profesyonel ziyaretçi grup olarak kabul edilen DAİB Heyeti fuardaki görüşmelerine başlamadan önce BAU Fuarı   ana organizatörü tarafından düzenlenen karşılama toplantısına katıldı. Bu toplantıda BAU fuarı Genel Direktör Yardımcısı Markus Sporer tarafından heyet üyelerine fuara ve Almanya inşaat sektörüne ilişkin kısa bir sunum yapıldı. Sunumda BAU 2019 fuarının rekor katılımcı sayısına ulaştığı belirtilerek aynı zamanda içlerinde DAİB heyetinin de bulunduğu çok sayıda profesyonel ziyaretçinin fuarı ziyaret edeceği belirtildi. Karşılama toplantısından sonra heyet üyesi firmalar fuarda bulunan ve heyet üyeleri için potansiyel ithalatçı konumunda olduğu değerlendirilen Alman firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

BAU fuarını ziyaret ederek ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren heyet üyeleri BAU Industrie Derneği Bavyera  Şubesini ziyaret etti. BAU Industrie CEO’su Thomas Schmid ile Derneğin Yapı İnşaat Birimi Müdürü Werner Goller tarafından kabul edilen heyet üyelerine BAU Industrie kurumuna, Almanya ve Bavyera inşaat sektörüne ilişkin detaylı bir sunum yapıldı.

Heyet programındaki son resmi görüşme kapsamında 16 Ocak 2019 tarihinde Münih Başkonsolosu Mehmet Günay ve Münih Ticaret Ataşesi Ayman Ertem Çoban ile bir arya gelen heyet üyeleri Almanya ve Bavyera pazarına ilişkin detaylı olarak bilgi aldılar.

 

SEKTÖR DENEYİM ADINA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, programla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Münih’te gerçekleştirilen ticaret heyeti organizasyonu kapsamında katılımcı firmalar BAU İnşaat fuarında Almanya’nın önde gelen inşaat firmaları ve inşaat malzemesi ithalatçıları ile görüşme imkanı buldular. Fuar toplamda 250 bin kişi tarafından ziyaret edilirken, bu ziyaretçilerin 85 bini yabancı ülkelerden gelen konuklardan oluştu. Bu çerçevede her iki yılda bir düzenlenen BAU Fuarı sektörel deneyim açısından çok yararlı olmuştur. Fuar kapsamında bölgenin yapı sektöründe en önde gelen ili olan Elazığ’ın tanıtımı ve üretim potansiyeli hakkında detaylı bilgi verme imkanımız oldu. DAİB Yönetimine organizasyon için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

...

[İleti kısaltıldı]  Tüm iletiyi görüntüle

Ek alanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü