Çoban, "25 yıllık hasreti sonlandırmaya geliyoruz…"

Çoban, "25 yıllık hasreti sonlandırmaya geliyoruz…"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban; 1 Nisan 2019 tarihinde Elazığ halkının, farklı bir belediyecilik anlayışı ile karşılaşacağını belirterek, “Kaldırım, çiçek, çöp, ulaşım belediyenin asli işi olmayacak. İşimiz işsizlikle mücadele ve yeniden kalkınma modelini hayata geçirmek olacaktır” dedi.

26 Kasım 2018 - 10:44

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban; 1 Nisan 2019 tarihinde Elazığ halkının, farklı bir belediyecilik anlayışı ile karşılaşacağını belirterek, “Kaldırım, çiçek, çöp, ulaşım belediyenin asli işi olmayacak. İşimiz işsizlikle mücadele ve yeniden kalkınma modelini hayata geçirmek olacaktır” dedi.

Sayın Genel Başkanımızı inşallah mahcup etmeyeceğiz…

Elazığ MHP Belediye Başkan Aday Prof.Dr. Bilal Çoban, aday gösterilmesiyle ilgili değerlendirmesinde, “MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz tarafından Türk Dünyası Bilge Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin takdir ve talimatıyla Elazığ Belediye Başkan Adaylığım ilan edilmiştir. Öncelikle Sayın Liderimize sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yaklaşık 10 yıllık mücadelemde hep davama ve halkıma hizmeti kendime şiar edinmiş bir kişi olarak, bu seçim sürecinde de inşallah Sayın Genel Başkanımızı mahcup etmeyecek ve son derece başarılı bir seçim kampanyası sürdüreceğiz. Şahsıma gösterilen teveccüh, güven ve destek için sonsuz şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

25 yıllık hasreti sonlandırmaya geliyoruz…

Çoban değerlendirmesinde, MHP’nin Elazığ Belediyesinden 25 yıldır uzak kaldığını belirterek, “İnanmış bir kadro ile kutlu yürüyüşümüz başlamıştır. Yüce Allah’ın izniyle bu yürüyüşümüz 31 Mart 2019’da şanlı bir zaferle taçlanacak ve üç hilali Elazığ belediyesine asacağız. Elazığ halkı 25 yıldır uzak kaldığı MHP iktidarına yeniden kavuşacak, yolsuzluk, rant kavgaları ve çıkar ilişkileri sona erecek Elazığ halkı yeniden hizmetin odağına alınacaktır. Hizmet dönemimizde ayrıştıran değil birleştiren olacağız. Hizmeti adil ve eşit dağıtacağız. Şehri bir bütün olarak görecek ve odağına insanı alacağız. Etnik köken ve bölgecilik ayrımı yapmaksızın belediye hizmetlerini herkese götürecek ve temsilde Gagkoş kimliği kazanmış Tuncelli, Bingöllü, Diyarbakırlı, Muşlu kim varsa bu şehrin öz evladı olarak hem belediyede görev alacak hem de hizmetten eşit faydalanacaktır.”

 

İşsiz ve aşsız ev bırakmamaya kararlıyız…

Belediyenin hizmet anlayışını değiştirmeye kararlı olduklarını belirten Prof.Dr. Bilal Çoban, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim stratejisi ‘Üretken Belediyelerdir. Biz aslında Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak son 5 yıldan beri Elazığ’ın ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınma ve gelişmesine yönelik olarak proje bazlı odaklandığımız için MHP’nin yerel seçim stratejisi bizim çalışmalarımızla birebir örtüşerek 5 yıllık mücadele ve çalışmamızda ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı bir kez daha görmüş olduk. Elazığ gibi risk sermayesinin neredeyse sıfır olduğu illerde istihdam ve yatırım için devlet elinin uzanmasının şart olduğunu görüyoruz. İşte bu noktada Belediye devreye girecek ve kamu-özel sektör birlikteliğini tesis ederek, müşterek yatırımın kilit anahtarı olacaktır. İlimizde toplam nüfusun yarısından fazlasını kadınlar oluşturmakta ve bunların neredeyse yüzde 98’i ev hanımı yani işsizdir. Bir kişinin çalışıp 5 kişinin geçimini sağladığı bir şehirde ekonomiden söz etmek doğru değildir.

Bugün devlet tarafından desteklenen yeşil kartlı sayısı 100 binler seviyesine ulaşmıştır. Bu kadar yoksulun olduğu bir ilin ekonomik kalkınma ve gelişmesi mümkün müdür? İşte bu nedenle 23 ana kategoride ilin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişme ve kalkınmasına yönelik projeler hazırladık. Bu başlıklardan İstihdam ve Ekonomi bölümünde 36 projemiz bulunmakta ve bu projelerimiz ile bir yılı hazırlık olmak üzere son 4 yılda toplamda 20 bin istihdam hedeflemekteyiz. Çalışmak isteyen, meslek ve iş sahibi olmak isteyen hiçbir kadın yada genç bundan mahrum bırakılmadan iş ve aş sahibi yapılacaktır. Seçim süreci boyunca yatırım ve istihdam projelerimizi tüm detaylarıyla paylaşacak ve kamuoyunun dikkatine arz edeceğiz.

Yine kamuoyunun çok yakından bildiği gibi bir önceki seçim dönemimizde hazırlamış olduğumuz çok sayıda projemizi seçilen yönetime arz etmiş ve bu projelerin ilimize kazandırılmasını talep etmiştik. Bu projelerimizden bir kısmının değerlendirildiğini bugün görmekten mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.”

 

Halkımızın dua ve desteklerine talibiz…

MHP Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban yaklaşık 10 yıllık ‘Birlikte Elazığ’ adı altındaki çalışma ve girişimlerinde halkın güven ve desteğini sürekli gördüğünü belirterek, “Elazığ’ın her sokağı, her köyü, her ilçesi bizim bu mücadelemize şahittir. Çalmadık kapı, paylaşmadığımız sevinç ve hüzün kalmamıştır. Bu mücadelemizde halkımızın destek ve dualarını gördük. Buna bu dönem daha fazla talibiz. Elazığ bugün bulunduğu yeri hak etmemektedir. Bunun çıkış yolu MHP’nin iktidarıdır. Kendini beğenmişlik, şımarıklık ve insanı hiçe sayan bakış açısına dur deme zamanı gelmiştir. Belediyecilik sadece yol, ulaşım, temizlik ve çiçek ekmek değildir. Kaldı ki, bunlar da doğru dürüst yapılmamakta ve rant merkezinin odağı haline getirilmiştir. Üretken Belediyecilik ile ilimizin her kaynağı her imkanı değerlendirilecek ve şehrimiz bulunduğu coğrafyada üretim ve istihdamı ile rol model olacaktır. Ekibimiz ve projelerimiz hazırdır. İçinden geçmekte olduğumuz zor ekonomik sürece halkımızın metanet ile sabretmesini ve 1 Nisan 2019 tarihi itibarı ile yeni ve geleceğe umutla bakacakları yeni bir sürecin başlayacağını bilmelerini istiyorum.

Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda her bir bireyin her bir hanenin bir oyu çok değerli ve bu şehrin geleceği için altın değerindedir. Bu nedenle, öncelikle ekonomik sıkıntıda olan tüm esnaflarımızın, işsizlerimizin, gençlerimizin, çiftçi ve emeklilerin, ev hanımlarımızın ve bu şehrin geleceğinden endişe duyan tüm kesimlerin bizleri sahiplenmesini bekliyor, tüm halkımızı Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Av. Vural: ''Süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması gerekir''
Av. Vural: ''Süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması...
Elazığ'da öğrencilere siber farkındalık eğitimi
Elazığ'da öğrencilere siber farkındalık eğitimi