Bölgesel Sorunlarda İşbirliği Kararı Alındı

Bölgesel Sorunlarda İşbirliği Kararı Alındı

Elazığ TSO ve Elazığ Ticaret Borsası yapmış oldukları işbirliği ile hem ilimiz hem de bölgemiz adına ciddi kazanımlar sağlayacak bir ilke imza attılar.

15 Ekim 2018 - 12:34

Elazığ TSO ve Elazığ Ticaret Borsası yapmış oldukları işbirliği ile hem ilimiz hem de bölgemiz adına ciddi kazanımlar sağlayacak bir ilke imza attılar.  Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası başkanları yaklaşık 5 saat süren toplantıda bölgede yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin istişarelerde bulunuldular. İki gün süren programın ikinci gününde Oda-Borsa Başkanları Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli ile bir araya geldiler. Heyet; Elazığ’da 3. Üzüm Festivaline de katılarak, OSB’de fabrika açılışı ve Harput gezi programı sonrasında Elazığ’dan ayrıldılar. Elazığ Programına TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Engin Yeşil ile Daire Başkanı Hasan Erbay’da katıldı…

 

“BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ İÇİN İLK ADIM”

Elazığ  TSO ve Elazığ Ticaret Borsası’nın ev sahipliğini yaptığı istişare toplantısı gerçekleştirildi. İstişare toplantısına Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası başkanları, TOBB temsilcileri, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ gerçekleştirmiş oldukları istişare toplantısının işbirliği açısından önemli olduğunu ifade etti. Bölgesel işbirliği için ilk adımın atıldığına işaret eden, Başkan Dumandağ toplantının ilimize ve bölgemize hayırlı olması temennisinde bulunarak, organizasyon fikri ve girişimleri nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’a teşekkür etti.

 

“REFAHIN VAR OLMASI İÇİN MÜCADELE ETMEK  BİZLERİ ŞEREFLENDİRİYOR”

Başkan Dumandağ’ın ardından değerlendirmelerde bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise yaptığı açıklamada, “Bizler Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri ekonomisinin en üst düzey temsilcisi olan STK’ların başkanlarıyız. Bizlerin sergilemiş olduğu tavır bölgemizin kaderinin belirlenmesinde çok etkilidir. Ülkemizin üzerinde en tehlikeli oyunların ve senaryoların  uygulandığı en müstesna ve en zor coğrafyada yaşıyoruz. Ticaretimizi bu zor coğrafyada  çok ağır bedeller ödeyerek sürdürmeye çalışıyoruz. Belki diğer bölgelerimizdeki mevkidaşlarımız ve meslektaşlarımız gibi maddi olarak çok kazançlı olamıyoruz. Ama bu topraklarda huzurun ve refahın var olması için mücadele etmek manevi olarak bizleri şereflendiriyor.

40 yılı aşkın bir zamandır sınırlarımızda savaş hiç bitmedi. 35 yıldır bölgemizde terörle mücadele ediyoruz. Yer altı ve Yer üstü Kaynaklarımızı huzur içinde ekonomiye kazandıramadık. Burada var olabilmek hep çok zor oldu.  Zorlukları aşabilmek için çoğu zaman ihtiyaç duyduğumuz kanuni altyapıların  yanlışlıkları ve eksiklikleriyle boğuştuk. Ekonominin var olabilmesi ve gelişebilmesi bölgemizin refahının artırılabilmesi için en doğru metodoloji ve çözümlerin bizler tarafından tespit edileceği ve talep makamı olan bizlerin istek ve önerilerinin en üst düzeyde karşılık bulması için mücadele etmek en asli görevimizdir.” dedi.

 

“BU TOPLANTI  ŞEHİRLERİMİZİ KALKINDIRAN SONUÇLAR DOĞURACAKTIR”

 Ekonomik gelişmenin sağlanabilmesi için komşu illerin birbirlerini ekonomik olarak çok iyi tanımasının gerekli olduğunu vurgulayan başkan Arslan,” Birbirlerine komşu iller olarak şehirlerimizin ile ilçelerimizin güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olabilmemiz önem arz etmektedir. Birbirimize rakip olmadan planlamalar yapıp ticaretimizi geliştirerek kazançlı çıkabilmek işten bile değildir.

İlkini gerçekleştirdiğimiz Bölge İstişare Toplantımız inanıyorum ki, kazan kazan düsturu ile şehirlerimizi kalkındıran zaman ve güç israfı yapmadan efektif kaynaklar kullanarak kültürel ve sosyal kaynaşma ile demografik yapıyı koruyan sonuçlar doğuracaktır. Bu iyi niyetleri başarıya ulaştırmak için  sürdürülebilirlik ilkesinde inatçı olmamız vazgeçilmezimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

SADIKOĞLU, “ÇÖZÜM ÜRETME GAYRETİNDE BULUNUYORUZ”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise yaptığı değerlendirmede Elazığ’a Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını getirdiğini belirterek, “ Bu toplantımız ile bölgede yaşanan sorunları ve çözüm yollarını tespit ederceğiz.  TOBB adına  bu sorunları ve çözüm yolarını hükümetimize ileteceğiz. Bu noktada ev sahipliklerinden dolayı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’a ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’a teşekkür ediyorum. TOBB olarak Ankara’da oturmak yerine sahada olarak odalarımızdan aldığımız görüşleri hükümetimize ileterek, yaşanan sorunlara çözüm üretme gayreti içinde bulunuyoruz. Dolayısıyla bugün bu toplantımıza katılan ve illerinde yaşanan sorunlar ile çözüm yollarını dile getiren oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SONUÇ BİLDİRGESİ HAZIRLANACAK”

İstişare Toplantısının ardından bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, toplantıya katılan Oda- Borsa Başkanlarının istişare toplantılarının iki ayda bir yapılması yönünde bir ortak karar aldıklarını söyledi. Arslan değerlendirmesinde, “Toplantımızda tüm Oda-Borsa Başkanlarımız görüş öneri ve düşüncelerin paylaşmışlardır. Son derece verimli olan toplantı sonrasında ortak bir sekretarya oluşturularak toplantıların iki ayda bir bölgedeki illerde sırayla yapılması kararlaştırıldı. İkinci toplantımızı inşallah Diyarbakır’da iki ay sonra gerçekleştireceğiz. İlki gerçekleştirilen toplantımızın sonuç raporunu hafta içinde hazırlayarak Oda-Borsalarımızın da görüşleri doğrultusunda TOBB’ye takdim edeceğiz.

Programımız doğrultusunda Oda-Borsa Başkanlarımızla istişare toplantısı, Tarım ve Orman Bakanımızla toplantı, Üzüm Festifaline katılım ve tesis açılışı ile Harput gezisini gerçekleştirerek dolu dolu bir program yaptık. Ben bu vesile ile toplantıya ve diğer etkinliklere iştiraklerinden dolayı tüm Oda-Borsa Başkanlarımıza ve toplantımıza destek ve katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“BAKAN PAKDEMİRLİ İLE  KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ”

Elazığ  TSO ve  Elazığ Ticaret Borsası’nın ortaklığında  gerçekleşen  bölge istişare toplantısına katılmak üzere ilimize gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ticaret Odası ve Borsa başkanları Elazığ Ticaret Borsası tarafından düzenlenen  kahvaltı programı ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile bir araya geldi.           Borsa ve oda başkanları kahvaltının ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye bölgelerinde yaşanan problemler ve sorunlar ile ilgili bilgiler vererek bakanlığın ilgi alanına giren sorunların çözümü noktasında destek istediler.   Sorun ve problemlerini  dile getiren oda ve borsa başkanlarının ardından değerlendirmelerde bulunan Orman ve Tarım Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli  sorunların çözümü noktasında  bakanlık olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti. 

 

“ÜZÜM FESTİVALİ VE HARPUT GEZİSİ”

Oda Borsa Başkanları Elazığ TSO ve Elazığ Ticaret Borsasının müşterek hazırlamış oldukları program doğrultusunda bu yıl Hoş Köyünde, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de katılımı ile gerçekleştirilen 3. Üzüm Festivaline de katılarak etkinliklerde yer aldılar.

Heyet Festival sonrası tarihi Harput Beldesinde gezi programına katılarak Elazığ’dan ayrıldılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu