Başkan Yanılmaz: “Birlikte Başardık”

Başkan Yanılmaz: “Birlikte Başardık”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 2014 – 2018 yılları arasında gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri kapsayan bir basın toplantısı düzenledi.

05 Kasım 2018 - 16:43

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 2014 – 2018 yılları arasında gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri kapsayan bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleşti. Ulusal, yerel medya mensupları ile gazete köşe yazarlarının bulunduğu toplantıda 2014 – 2018 yılları arasındaki çalışmaları özet halinde anlatan Başkan Yanılmaz, tek amaçlarının insan odaklı hizmetler olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Yanılmaz, ‘Yaşam Kalitesi, Kültür – Sanat ve Medeniyetiyle Yükselen Şehir Elazığ’ temalı basın toplantısında, görevde bulunduğu 4,5 yılı şu şekilde özetledi:

“PRENSİPLERİMİZDEN TAVİZ VERMEDEN İLERLEDİK”

Başkan Yanılmaz, “Elazığ’ı her gün bir adım daha ileriye taşımanın gayretiyle geçirdiğimiz 4,5 yıllık görev süremizde ortaya koyduğumuz belediyecilik anlayışının bir kısım ana ilkelerinin olduğunu hep söylemiştik. Hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik ve şantiye belediyeciliğini daima öne alacağımızı hep belirtmiştik. Yaptığımız her çalışmada etik, estetik ve ekonomik ilkelerimizi esas alarak ilerledik. Asla prensiplerimizden taviz vermedik” dedi.

“EBEDİ ÂLEMDE HESAP VERECEĞİMİZİN BİLİNCİYLE ÇALIŞTIK”

Şehri birlikte yöneteceklerinin sözünü vererek göreve başladıklarını aktaran Başkan Yanılmaz, hizmet adımlarını atarken alacakları her kararın ebedi âlemde hesabını verecekleri inancıyla hareket ettiklerini aktardı. Zengin fakir, iyi kötü veya siyasi yakınlık gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Başkan Yanılmaz, “insanımızın neye ihtiyacı olduğuna bakarak çalıştıklarını söyledi. Şeffaflık ilkesinden asla taviz vermeden hizmet ettiklerini belirten Başkan Yanılmaz, Elazığ’a, Elazığ’ı büyütmeye, geliştirmeye ve zenginleştirmeye odaklandıklarını kaydetti.

Başkan Yanılmaz daha sonra şunları ifade etti:

ŞEHRİN YENİ YILDIZI CİP BARAJI MESİRE ALANI

Yeşille mavinin eşsiz bir görsel şölene dönüştüğü, şehrin en büyük dinlenme ve piknik alanı olarak düzenlenen 1 milyon 524 bin metrekarelik alana sahip Cip Barajı Mesire Alanı 2018 yılında hizmete sunulduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, “ Yıllarca atıl bir halde kaderine terkedilen Cip Mesire Alanı gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar sonucunda, Piknik masası ve barbeküleriyle 333 adet kameriyesi, fitnes sahaları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, yapay şelalesi, doğal amfi tiyatrosu, gezinti alanları, seyir terasları, şadırvanı, kır kahvesi, restoranı, mescidi, çeşmeleri, lavaboları ve otoparkıyla konuklarını ağırlıyor.” dedi

ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN MESİRE ALANI

Başkan Yanılmaz, şehrin merkezinde adım mesafesindeki, toplam 160.000 metrekare alana sahip Elazığ Belediyesi Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı, 10 ayda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, oturma üniteleri, barbeküleri, kır lokantası, kır kahvesi, spor sahası, fitness alanları, çocuk oyun alanları, macera parkı, bay-bayan mescitleri, sıhhi tesis kompleksi, biyofiltre sistemine sahip göletleri, çeşmeleri, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları ile şehrin yeni sosyal yaşam merkezi olarak şehre kazandırıldığını kaydetti.

KÜLTÜR PARK

Başkan Yanılmaz, şehrin merkezinde 180 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Kültür Park’ın , 25 Mayıs 2015’ten bu yana sosyal, kültürel, sportif  etkinlik alanlarıyla hem dinlenme, hem de bir sosyal yaşam alanı olarak halkımıza hizmet sunduğunu, Bünyesindeki nikah salonu ile en özel evetlere ev sahipliği yapan Kültür Park, salonlarıyla şehrin kültür ve kongre merkezi konumunda bulunduğunu kaydetti.

DÜNYANIN EN İYİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ELBÜS’LER HİZMETTE

Dünyada tek olma özelliğine sahip yüzde yüz milli, yüzde yüz elektrikli 18 metre uzunluğunda, körüklü, bataryalı, 0 emisyonlu ELBÜS’ler’in 8 Haziran 2018’de düzenlenen törenle hizmete sunulduğunu belirten Yanılmaz, “Elazığlılar, şehri içi toplu taşımacılıkta, 150 yolcu kapasiteli, asfaltta yol alabilen, çevreci, saatte 75 km azami hıza sahip, tek seferlik sarj ile maksimum 400 km yol alabilen bataryalı otobüslerle hız, kalite ve konforlu ulaşım olanağı kazandı” dedi.

TOPLU TAŞIMACILIKTA YENİ DÖNEM 52 YENİ OTOBÜS

Yerli ve milli üretim, çevreci, engelsiz ve konforlu 52 yeni otobüs hizmete sunulduğunu belirten Başkan Yanılmaz,

“Alınan yeni otobüslerden 31’i 12 metre uzunluğunda ve 97 yolcu kapasitesine sahipken, 21 adet otobüs ise 8.5 metre uzunluğunda ve 76 yolcu kapasitesine sahip. Modern dizayna sahip otobüsler, tam alçak taban özelliği ile iniş ve binişler sırasında sağladığı kolaylığın yanı sıra, iç tasarımı ile de yolcularının rahat hareket etmesine olanak sağlanıyor” ifadelerine yer verdi.

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN BULVARI

Şehri kuzeyden kuşatan ve merkez trafiğini kuzey eksenli olarak kaydırarak, şehir içi trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayan şehirlerarası yol kalitesinde, 30 metre genişliğinde 5 km uzunluğundaki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı şehir trafiğine yeni bir soluk kazandırdığını kaydeden Başkan Yanılmaz, yeni açılan bulvarların hayırlı olması temennisinde bulundu.

ŞEHİRİÇİ TRAFİĞE KÖKLÜ ÇÖZÜMLER…

HAMZA YANILMAZ KATLI KAVŞAĞI

Elazığ Belediyesi’nin 2017 yılı projeleri arasında yer alan ve şehrin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağı (Orduevi) bölgesel bazda şehir trafiğini rahatlattığını kaydeden Başkan Yanılmaz, “Üç katlı ve altı ana bulvarın bağlantısını sağlayan Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağı, bölgesel trafik ve mahalleler arasındaki bağlantıyı artırarak, kesintisiz trafik akışı sağlıyor” dedi.

BOSNA HERSEK BULVARI ALTGEÇİDİ

Şehir trafiğine alternatif çözüm oluşturma hedefiyle 2016 yılında başlatılan Bosna Hersek Bulvarı Altgeçit ve Peyzaj Projesi’nin 160 günde tamamlandığını, 655 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki bir alanda hayata geçirilen proje çalışmaları kapsamında, Bosna Hersek Bulvarı’nda atıl durumdaki orta refüj daraltılarak, kaldırımların genişletildiğini belirten Başkan Yanılmaz, Buzluk Kavşağı ile Hulusi Sayın Lisesi arasında çift yönlü bir alt geçit inşa edildiğini kaydetti.

YENİ ALT VE ÜST GEÇİTLER

Elazığ Belediyesi ve DDY Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle karayollarının demir yollarıyla birleştiği hemzemin geçitler, alt ve üstgeçit olarak yeniden düzenlendiğini kaydeden Başkan Yanılmaz, Çimento Kavşağı ile Hazardağlı alt kavşağında çalışmaların tamamlandığını belirtti.

DOĞU İMAR YOLLARI

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin doğu yakasına prestij kazandıran Doğu İmar Yolları’ndaki çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Yanılmaz, Salıbaba, Çatalçeşme, Sanayi, Kırklar Ulukent ve Doğukent mahalleleri, toplam 2.900 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki yeni bulvarlar ile Şehir Hastanesi ve şehrin kuzey can damarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın birleştiğinin altını çizdi.

ŞEHİR HASTANESİNE YENİ ALTERNATİF YOLLAR 

Şehir merkezinin trafik yoğunluğunu azaltarak kuzey eksenine kaydırmak amacıyla hizmete açılan şehirlerarası yol kalitesindeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'nın ardından şehrin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Şehir Hastanesi ile akıcı ve rahat ulaşım imkânı sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın geniş bulvarlarıyla örnek bir il olduğunu kaydetti.

HAYVAN HASTANESİ VE BAKIMEVİ

Türkiye’de örnek projeler arasında yer alan ve 2016 Yılı En İyi Sağlık Projesi Ödülünü alan dünya standartlarındaki Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevinin şehre kazandırıldığını belirten Yanılmaz, “Tesiste, sahipsiz hayvanlar denetim altına alınarak, her türlü sağlık ihtiyaçları (aşılama, kısırlaştırma, küpeleme ve cerrahi müdahale gibi) uzmanlar denetiminde sağlanıyor” dedi.

HOŞGELDİN BEBEK

Elazığ Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmalarına özel bir çalışma daha eklediğini kaydeden Başkan Yanılmaz, ‘Sevinçlere de kederlere de ortağız.’ Sloganıyla bebek sahibi olan ailelerin ziyaret edildiğini ve yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını içinde barındıran ‘Hoşgeldin Bebek’ paketlerinin hediye edildiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN İLK BEBEK DOSTU BELEDİYESİ ÜNVANI

Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi’nin, anne sütünün önemi ile bebek sağlığı, anne sütünün teşvik edilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda Türkiye’nin ilk bebek dostu belediyesi olma unvanını kazandığını belirtti.

HARPUT UNESCO LİSTESİNDE

Harput’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine girebilmesi için geçen yıl Şubat ayında başlatılan çalışmaların sonuç getirdiğini ve Harput’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yerini aldığını kaydeden Başkan Yanılmaz, Harput’ta bulunan Diyanet Eğitim Merkezi’nin yerine Harput tarihinde önemli bir yeri olan Kur’ra Üniversitesi niteliğinde bir külliye kurulacağını kaydetti.

ŞEHRE KAZANDIRILAN İLKLER

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın 2014 – 2018 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmaları anlattığı basın toplantısında göreve geldiği günden bugüne şehre kazandırılan ilkleri de konu başlıklarıyla kamuoyunun dikkatine sundu. Başkan Yanılmaz, şehrin ilklerle anıldığını belirterek, bundan sonra da aynı azim ve gayretle çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

İŞTE ŞEHRE KAZANDIRILAN 114 YENİ HİZMET

1.  ADEM

2.  Ağaçlar Enjeksiyon Yöntemiyle Korunuyor

3.  Ahşap Oymacılığı Kursu

4.  Akıllı Kavşak Uygulaması

5.  Akıllı Park Uygulaması

6.  Akıllı Duraklara wi-fi

7.  Alt ve üst geçitler

8.  Altı şeritli yollar

9.  Al Götür Oku Getir

10.            Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşüme Kazandırılması

11.            Anne Üniversitesi

12.            Anne Baba Okulu

13.            Asfalt Emisyon Tesisi

14.            Atık Toplama Merkezleri

15.            Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri

16.            Basketbol Kursları

17.            Bayat Ekmek Toplama Kutuları

18.            Bebek Dostu Belediye Unvanı

19.            Belediye Konservatuarı

20.            Bereket Sofrası

21.            Cami ve Üst Geçitlere Led Aydınlatma

22.            Cami Lavabolarında Ücretsiz Hizmet

23.            Cami Halılarının Yıkanması

24.            Canlı Yayınlar (Belediye Meclis Toplantıları- Nikâhlar)

25.            Cip Mesire Alanı

26.            Çocuk Zabıta Ekipleri

27.            Çocuk Yaz Kampları

28.            Çocukluğumuzun Oyuncakları Sergisi Ve Oyun Şenliği

29.            Çöp Konteynerleri Yer Altına alındı

30.            Çöpten Enerji Üretim Tesisi

31.            Dede Korkut Hikâye Yarışması

32.            Down Cafe

33.            ELBÜS

34.            EBEGEM

35.            ELZ-Kart

36.            Engelli Akülü Araç Şarj İstasyonları

37.            Esnaf Buluşmaları

38.            Ekonomiyi Geliştirme Faaliyetleri ‘İş adamlarını Elazığ’da ağırlama ve Şehir Dışı Görüşmeler)

39.            Evlilik Okulu

40.            Elaziz Belediyespor Tesisleri

41.            Elektromekanik Otopark

42.            El Emeği Göz Nuru Çarşısı

43.            Fethi Sekin Mesire Alanı

44.            Fuarlar (Kitap Fuarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, İnşaat ve Mobilya Fuarı, Gastronomi Fuarı, Düğün ve Ev Konsept Fuarı…)

45.            Gazilerimize Kıbrıs Gezisi

46.            Gençlik Yaşam Merkezi

47.            Hafriyat Döküm Alanı

48.            Havayoluyla Ücretsiz Cenaze Nakil Hizmeti

49.            Hayır Çarşısı

50.            Hazır Sıra Mezar Uygulaması

51.            Harput’ta Ramazan Etkinlikleri

52.            Hasta ve Yaşlılara Seçim Hizmeti

53.            Harput’un Fethi Kutlamaları

54.            Harput UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde

55.            Hayvan Hastanesi ve Bakımevi

56.            Her Kıraathaneye Bir Kütüphane

57.            Hoş Geldin Bebek Kampanyası

58.            İçme Suyunda İndirim

59.            İlçe ve Beldelere Park

60.            İkram Çeşmesi

61.            Kadın Yaşam Merkezi

62.            Kariyer Günleri

63.            Kazanılan Ödüller

64.            Kedi Evleri

65.            Kent Bilgi Sistemi

66.            Kioks Cihazları

67.            Köylere Destek

68.            KUDEB

69.            Köprülü kavşak

70.            Kültür Park

71.            Kültür Turları

72.            Mezar Taşlarını Tercüme

73.            Mini Gösteri Merkezi

74.            Modern Taksi Durakları

75.            Muhtar Buluşmaları

76.            Muhtarlara mekân, eğitim ve araç-gereç desteği

77.            Okullara Destek

78.            Okul Bahçelerine Halı Saha

79.            Oto Galericiler Sitesi

80.            2. El Oto Pazarı

81.            OSB’de Su İndirimi

82.            Öğrenci Koçluğu

83.            Personele Yemek

84.            Sosyal Denge Sözleşmesi

85.            Sorun Takip Sistemi

86.            Parklarda Ücretsiz İnternet Hizmeti

87.            Parklarda Ücretsiz Şarj Hizmeti

88.            Periyodik Kürsübaşı Konserleri

89.            Polis Şehitliği

90.            360 Sanal Tur

91.            Sayaç Okuma Bedelinin Kaldırılması

92.            Semt Kütüphanesi

93.            Stratejik Gürültü Haritası Hazırlandı

94.            Spor ve Yaşam Merkezleri

95.            Şorşor Deresi Islah Çalışmaları

96.            Şehir Buluşmaları

97.            Şehir Kültürü Kültürlü Şehir Sempozyumu

98.            Taekwondo Kursları

99.            15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu

100.            Tematik İftarlar

101.            Tenis Kursları

102.            Toplu Taşımacılıkta Dev Filo (62 yeni otobüs ve 15 ELBÜS)

103.            Toplu Taşımacılıkta Yeni Dönem Halk Otobüsleri Belediye Bünyesine Alındı

104.            Toplu kullanım Alanlarında Sıcak Suyla Temizlik Çalışmaları

105.            Ücretsiz Cenaze Hizmetleri

106.            Üç Boyutlu Kaldırımlar

107.            Voleybol Kursları

108.            12 Yaş Altı Futbol Turnuvaları

109.            Yol Çizgi Ünitesi

110.            Yeni Mezarlık Alanı

111.            Yüzme Kursları

112.            Voleybol Kursları

113.            Yaya Üst Geçitlerine Asansör

114.            Yeni Araçlar

Görev süresi içerisinde gerçekleştirmiş olduğu bütün çalışmaları özetleyerek bir basın toplantısı gerçekleştiren Başkan Yanılmaz, daha sonra medya mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Başkan Yanılmaz yöneltilen bütün soruları içtenlikle cevaplayarak, 2019 yılı yatırım programı ile ilgili daha sonra bir toplantı düzenleyeceklerini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Polisin durdurduğu aracın bagajından kaçak göçmen çıktı
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu