Başkan Ulaş, İndirim Talebinde Bulundu

Başkan Ulaş, İndirim Talebinde Bulundu

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 2019 yılında yükselen SGK ve BAĞKUR primlerinin çok yükseldiğini ifade ederek yetkililerden primlerin indirilmesini istedi.

03 Ocak 2019 - 12:37

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 2019 yılında yükselen SGK ve BAĞKUR primlerinin çok yükseldiğini ifade ederek yetkililerden primlerin indirilmesini istedi.

 

Başkan Ulaş; “ 2019 yılında SGK ve BAĞKUR primlerinin en düşük (%5 teşvikli) 754 TL oldu. Geçen yıl teşvikli tutar 597 TL idi yaklaşik 155 TL artıs oldu. Bu yükselme piyasanin içinde bulundugu durgunluk nazari dikkate alindiğinda esnaflarımızı zora sokacaği aşikardir. Bir işçinin esnafımıza maliyeti istihdam teşvikleri haric yaklaşik 3000 TL civarında oldu. Buda esnaflarımızı çok zor duruma sokacaktir. Esnaflarımızın talepleri doğrultusunda bugün açıklama gereksimi duyduk. Ben hükümetimizden SGK ve BAĞKUR primlerini zamaninda odeyen esnaf ve işverenlerimiz yönunden teşvik tutarlarinin arttirilmasini istiyoruz. Çalisanlar yonunden işverene sağlanan asgari ücret teşviki gibi bir teşvikin de esnaflar yonunden hayata geçirilmesini istiyoruz. Elazığ teşvikte altıncı bölgede olmasına rağmen sadece Organize Bölgesini kapsıyor. Bu kapsam ilimiz genelini kapsarsa Organize Sanayi Bölgesi dışındaki yatirimcı esnaflarımızda cazibe teşvikinden faydalanabilecektır. Esnaflarımız ilimizin bacasız fabrikalarıdır. Esnaflarımızın yanında binlerce işçimiz çalışmaktadır. Dolayisiyla bircok esnafimiz ayni zamanda işverendir. Daha da çok kişinin çalışması için esnafımızın yükü hafifletilmelidir.2019 yılında asgari ücret brut 2.558 TL, Net 2.020 TL olmuştur. Vatandaşlarımız kadar esnaflarımızda asgari ücret artışı sevindirmiştir. Ama SGK ve BAĞKUR primleri asgari ücret artışindan direkt etkilenmistir. Dolayısıyla bu artiş esnafımızin sigorta prim  maliyet artisina neden oldugundan, esnaflarimizca çok bulunmuştur. Esnaf odalari olarak kanaatimiz, her zaman vatandaşının ve esnafının yanında olan hükümetimizin, primlerde de düzenlemeye gideceğinden eminiz”

 BAŞKAN ULAŞ “FATURALAR ÇOK YÜKSEK”

 

2018 yılında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüzde 33 civarında zam yapıldığını belirten Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından elektrik ve doğalgaz da yüzde %10 indirim yapıldığını açıkladı ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Başkan Mitat Ulaş “Elektrik ve doğalgaza yapılan indirim yeterli değildir. Çünkü esnaflarımızın elektrik ve doğalgaz faturaları çok yüksek geliyor. Esnaflarımız sürekli olarak faturaların çok yüksek geldiğini ifade ediyorlar. Esnaflarımız adına hükümetimizden elektrik ve doğalgazda yeniden indirim yapılmasını talep ediyoruz. Ya da esnaflarımıza elektrik ve doğalgaz uygun verilsin çünkü esnaflarımızın elektrik ve doğalgaz kullanımı çok olduğu için faturaları yüksek geliyor. Ben esnaflarımıza vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü