2019’da Yeni Bir Elazığ İnşa Edeceğiz…

2019’da Yeni Bir Elazığ İnşa Edeceğiz…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkanı Aday Adayı ve Hazarsam Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban; “Üretken Şehir Elazığ” sloganı ile 31 Mart 2019 tarihinde Elazığ için yeni bir dönem başlatacağını söyledi…

06 Kasım 2018 - 16:17

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkanı Aday Adayı ve Hazarsam Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban; “Üretken Şehir Elazığ” sloganı ile 31 Mart 2019 tarihinde Elazığ için yeni bir dönem başlatacağını söyledi…

Hedefimiz Milli Gelirde Türkiye Ortalamasının Üzerine Çıkmak…

Elazığ MHP Belediye Başkan Aday Adayı ve Hazarsam Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, yeni dönemde Elazığ Belediyesinin modern belediyecilik anlayışı ile rutin belediye hizmetleri yanında asıl hedefin ildeki işsizliği ortadan kaldırarak “Üretken Şehir” anlayışı ile 2023 yılına kadar Elazığ’da kişi başına milli geliri Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak olduğunu açıkladı.

Çoban Değerlendirmesinde, “Bizim belediyecilik yönetimindeki anlayışımız rutin belediye hizmetlerini yürütürken aynı zamanda ilin bu önemli kurumunun şehrin kültürel, sosyal ve ekonomik yönden de kalkınma ve gelişmesine öncülük ederek ilimizi modern bir kent haline getirmektir.

Çocuklarımıza emanet olarak bırakacağımız bu kadim şehri tarihten gelen ve onur duyduğumuz misyonuna yakışır şekilde yöneterek, Elazığ’ı bulunduğu bölgede en zengin şehir yapmak istiyoruz. Bunun için çok güçlü bir ekiple gece gündüz demeden yoğun bir gayretle 9 yıldan beri kesintisiz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı halkımızın ve ilimizin geleceğine adarken önceliğimiz halkımızın zenginleşmesi, işsizliğin ortadan kaldırılması ve 2023 yılında İlimizin ülkemizde örnek kent olarak gösterilerek her alandaki kalkınma hamlelerinin örnek alınmasıdır.

Özellikle geri kalmış yörelerin, AB ülkeleri standartlarında yerel yönetimler eliyle ve marifetiyle kalkındırılmasının kaçınılmaz olduğunu görüyoruz. AB ülkelerinin geri kalmış yörelerini geliştirme modellerini yakından incelediğimizde yerel yönetimlerin ya kendi iştirakleri yada ortak olduğu özel sektör eliyle başarıyı yakaladıklarına şahit olduk.

İlimizde özel sektöre öncülük ederek bu kalkınma hamlesini başlatacağız. Özellikle kadınların yerinde istihdamı noktasında ‘her ev bir işletme’ mantığı ile el emeği göz nuru ürünleri ile yöresel tüm ürünlerimiz doğru ambalajlama ve sunum ile on-line sistem üzerinden dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine ulaştıracağız.

Elazığ’da bir kişinin çalışıp 5 kişiyi ekonomik olarak idare etme dönemini sonlandırmak istiyoruz. Çalışmak isteyen herkese biz kendisinin yapabileceği bir iş ortamını oluşturmak istiyoruz. 2023 yılında ilimizde kişi başına milli geliri Türkiye ortalamasının üzerine taşımak gibi büyük bir hedef kendimize belirledik. Bu hedefe ulaşma noktasında ilimizin yeteri kadar kaynağı olduğu gibi, tarihi birikimi, doğal kaynakları, turizm potansiyeli ve değerleri mevcuttur. Biz Elazığ Belediyesi olarak tüm bu enstrümanları bir araya getirerek uyumlu bir koro oluşturmanın altyapısını kuracağız.

Elazığ’ın ve halkımızın içinde bulunduğu bu durumun kader olmadığını 2019 yerel seçimlerinden sonra göstereceğiz. 25 binin üzerindeki mutsuz esnafımızın yüzünün gülmesi, akşam evine huzur içinde gitmesi ve sabah namazıyla birlikte büyük bir şevkle işyerini açması ve müşterilerini beklemesi bizim kurgulayacağımız yeni yönetim modeliyle mümkündür.

9 yıllık saha çalışmamız ve hazırladığımız projelerimizin öz güveni ile Elazığ’ı geleceğe taşımanın öz güveni ile 31 Mart 2019’a hazırlanıyoruz” dedi.

 

EKONOMİ ODAKLI 36 PROJE İLE BELEDİYE ŞEHRİN LOKOMOTİFİ OLACAK

Elazığ Belediyesinin ilin lokomotifi olacağını belirten Hazarsam Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, “23 ayrı kategoride 340 proje ile ilimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma ve modern bir kent kimliğine bürünmesi noktasında çalışmalarımızı tamamladık. Elazığ her alanda üretken bir şehir olacak.  Üzerinde konusunda uzman bir kadro ile çalıştığımız projelerimizden İstihdam ve Ekonomi odaklı proje sayımız 36’dır.  Bu projelerimiz ilimizi bulunduğu bölgede; üretim, istihdam, ihracat ve ticaretin merkezi konumuna getirecek ve Elazığ ülkemizde rol model olacaktır. ‘Üretken Şehir Elazığ’ modelimizde dünyada değişen ticaret trendleri nedeniyle artık iş yapamaz duruma gelen bakkal ve küçük çaplı üreticiler artık Belediye iştiraklerinin tedarikçisi konumunda rahat bir nefes alacaklardır.”

 

4 YILDA 20 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Prof.Dr. Çoban 2019 yılından sonra 4 yıl içerisinde İstihdam ve Ekonomi odaklı 36 projeyi hayata geçirerek yılda 5 bin istihdam sağlamayı önlerine hedef olarak koyduklarını belirterek, “Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 36 projemizle toplamda 20 bin vatandaşımızı istihdam kapsamına dahil etmek istiyoruz. Elazığ’da 20 bin yeni istihdam demek, bu şehrin üretim anlamında zirve yapması demektir. Özellikle yüzde doksanlık kesimi ev hanımlarından oluşan atıl durumdaki bu büyük potansiyeli mutlak suretle ekonomiye kazandıracağız. Bugün kahvelerimiz üniversite mezunu gençlerimizle dolu. Asgari ücretle dahi iş bulamayan binlerce gencimiz var. Bu hepimizin öncelikli sorunu ve omuzlarımızdaki en büyük yük. Gelecek kaygısı olan ve anne babaların uykularını kaçıran bu işsiz genç nüfusun aileleriyle birlikte yüzlerini güldürmeye kararlıyız. Elazığ’ın mahalleleri, ilçeleri, köyleri ve meralarına kadar gittiğimiz her yerde bizi umutla karşılayan her hanedeki işsize bu projeler umut kapısıdır. Bu projelerin sayısının yükseltilmesi ve farklı alanlarda da gelir getirici projeler üretilmesi hususunda çalışmalarımız devam edecektir. “

 

KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN DİRİLİŞ YAKINDIR

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, insanların gözlerindeki umutsuzluk ve bezginliği kaldıracaklarını söyleyerek, “Hiçbir vatandaşımız umutsuzluğa, bezginliğe ve yılgınlığa düşmesin. Diriliş başlamıştır. Halkımızın duası ve desteği ile kutlu bir yürüyüş çığ gibi büyüyerek devam etmektedir. Bu gücün önünde durulması mümkün değildir. Elazığ değişime, kalkınmaya, gelişmeye, büyümeye ve modern bir kent olmaya kararlıdır. Şehrin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi bugün aynı istikamete yürümektedir. Hedef bellidir: Bulunduğu coğrafyada parmakla gösterilen modern bir şehir…

Artık filmin bittiği, tiyatronun son bulduğu ve perdenin indiği bir anı yaşıyoruz. Şehrimizin en ücra köşesine kadar ulaşan bu sessiz çığlığı biz kulaklarımız patlarcasına duymaktayız. Elazığ’ı bir bütün olarak ayağa kaldıracak bu hareketimiz Yüce Allah (c.c.)’a şükürler olsun ki, halkımızın tam destek ve kabulünü görmüştür. Artık işaret fişeği ateşlenmiş ve final 2023’tür.”

 

MHP YERELDE BAŞLAYIP İKTİDARA YÜRÜYECEKTİR…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin 31 Mart 2019 tarihinde yerelde başlayacak şahlanışının 2023 yılında iktidara yürüyeceğini ifade eden Prof.Dr. Çoban, “MHP Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz sonrasında yürüttüğü siyaset kamuoyu tarafından benimsenmiş ve tekdir görmüştür. Bu yüksek siyasetin temelinde Türk Milleti ve devletinin mutlu ve müebbet olması vardır. Bu anlayış 31 Mart 2019 tarihinde en ücradaki beldeden tüm kentlere kadar yayılacak ve 2023 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar olması ile inşallah sonuçlanacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs yakalandı
Elazığ'da kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 27 şahıs...
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü